Maissalade met tahina en koriander

Af en toe roer je eens wat door elkaar als bijgerechtje en is het zo lekker dat je het vaker wilt eten. Deze maissalade is zo’n toevallig schot in de roos. Elke maaltijd bij ons moet van mij groenten erbij hebben. Dus ook als je fastfood klaarmaakt haha. Eigenlijk wilde ik maïskolven grillen maar die was ik vergeten te halen.

https://instagram.com/p/9BsX9_Lbvd/

Maissalade

Deze foto plaatste ik maandag op instagram. Gegrilde cheeseburgers met bbq-saus, wedges uit de oven en de maissalade. De combinatie was echt heerlijk. Het zoete van de mais is een goede tegenhanger van de notige tahina en kruidige verse koriander. De knoflook geeft de salade net even wat extra kick.

Maissalade is ook lekker om gewoon op een (geroosterd) broodje te eten. Ik at gisteren de restjes als ontbijt op een speltpita met salami.

Maissalade met tahina en koriander

Wat heb je nodig?

  • 1 blik uitgelekte mais
  • 1 hand vol verse koriander
  • 2 eetlepels tahina
  • 1 volle eetlepel mayonaise of dikke yoghurt
  • 1 teen geperste knoflook of 1 volle theelepel knoflookpoeder
  • Zeezout
  • Zwarte peper (uit de molen)

Bereiding

Begin met je koriander goed fijn te hakken. Neem een ruime kom, ik gebruikte een grote soepkom. Hier doe je de goed uitgelekte mais in en de fijngehakte koriander. Vind je koriander drie keer niks? Gebruik dan verse peterselie.

Voeg de tahina en de mayonaise toe en roer alles goed door. Daarna doe je de knoflook erbij en breng je de salade op smaak met zeezout en grof gemalen zwarte peper uit de molen.

Het is lekker als de smaken even in kunnen trekken. Deze simpele salade maak je het beste als eerste klaar wanneer je begint met koken. Even afdekken met huishoudfolie tot de rest van het eten klaar is en voila.

Je kan de maissalade afgedekt in de koelkast bewaren. Eet hem wel binnen 24 uur na het maken op en roer hem even door voor je opschept.

Eet smakelijk!