In 2012 plaatste ik mijn kapsalon recept. Inmiddels drie jaar later heb ik mijn recept gefinetuned. Dus is het tijd voor een update!
Een goede kapsalon is echt niet alleen goed te maken door je plaatselijke shoarma of dönerboer. Gewoon lekker zelf maken is net zo gruwelijk lekker ;)
Wat heb je nodig (per persoon)
- 200 tot 250 gram gekruide shoarma (ik gebruik halal kalkoen/lamsmix) of döner
- 1 ui in halve ringen gesneden
- knoflookpoeder
- flinke hand fijngesneden sla of een mix van sla, tomaat en komkommer
- 2 plakken of flinke hand geraspte kaas naar keuze
- 250 gram gebakken ongezouten patat
- aluminium ovenbakje of kleine ovenschaal
Zet alles wat je nodig hebt klaar. Bak de patat. Roerbak ondertussen de gekruide shoarma met de ui en strooi hier extra knoflookpoeder over. De aluminium ovenbakjes die je op de foto’s ziet kun je vaak wel kopen bij de wat grotere toko’s of een plaatselijke groothandel.
Voor de speciale knoflooksaus heb je nodig (per persoon)
- 1 volle eetlepel mayonaise
- water
- halve theelepel knoflookpoeder
- 1 flinke teen vers geperste knoflook
- 1 theelepel tahina
- 1 volle eetlepel vers gehakte peterselie
- optioneel: theelepel sambal
- zwarte peper uit de pepermolen naar smaak
- zeezout naar smaak
De saus is heel makkelijk. Gewoon alles door elkaar roeren. Klaar. Wel even proeven of er genoeg zout in zit natuurlijk. Let op dat als je sambal toevoegt hier vaak al zout in zit.
Zet je oven met grill maar alvast op 200 graden. En daarna is het heel simpel. We gaan layeren!
Laag patat, laag sla, laag saus, laag shoarma, eventueel wat extra saus en dan hop, de kaas.
Het hoeft niet eens netjes, als je maar laagjes maakt. Bedek het geheel met kaas, anders krijg je verbrande stukjes aan de bovenkant door de grill. Heb je geen grill dan kan het ook prima, je doel is om de kaas te laten smelten.
Met vijf minuten onder de grill is de kaas lekker gesmolten en kun je aanvallen. Vers uit de oven natuurlijk het allerlekkerste. Wij eten de sla vaak naast de kapsalon zodat deze niet slap wordt. Een flinke bak salade hiernaast is ook erg lekker, maar geen must.
Maak jij wel eens zelf kapsalon?
Ik heb volgens mij nu waterschade aan mijn laptop want bij het zien van de foto’s stroomde het kwijl echt uit mijn mond. Jezus, wat ziet dat er lekker uit! Oh my god, ik moet dit ook een keer maken. Correctie, mommay moet dit ook een keer maken xD
Lekkere trek nu :( het is nog niet eens 12 uur en ik zou het al willen eten… :(
ik heb nog nooit kapsalon gegeten maar gil het al maanden dat ik het wil eten hahah maar roon durft het niet aan met me als je me begrijpt ;) maar ik we gaan het gewoon zelf maken dus ik neem je receppie mee en dan binnenkort krijg je een verslag op onze site over de kapsalon ala madelon :D
Dit ziet er zo lekker uit, veel lekkerder dan bij onze snackbar. Daar was het een en al zompige bende :lol:
stop hier nou mee!
Ziet er goed uit!! :razz:
Oh dat ziet er heerlijk uit. Ik krijg er honger van…
Jammie! Ik heb het nog nooit gegeten, maar zo zou ik het wel aandurven. :mrgreen: Ziet er heerlijk uit, masha Allah.
Zo dat ziet er nog eens lekker uit… bij onze kebab tent maken ze hem echt niet lekker dus dit is wel leuk zo,n receptje… Alleen laat ik het nu niet mogen omdat ik druk bezig ben met afvallen… zucht, das wel jammer.
Het. Proberen waard.
Ziet er heerlijk uit
Eigenlijk zo simpel!! Ga het zeker een keer maken :D
wij maken het wel eens :D ik maak het altijd met kip maar wil het ook een x met lams probren want dat lust ik tegenwoordig ook graag, en je sausje gaat ik eens proberen !!!
Zo. Veel. Te. Lekker. Honger.
Ik maak geen kapsalon, maar het ziet er onwijs simpel uit dankzij jouw uitgebreide instructies. Denk dat ik de mannen in mijn gezin hier zeer blij mee maak
Ik kan niet wachten tot ik weer een oven heb zodat ik dit ook weer eens op het menu kan zetten.