Kapsalon

In 2012 plaatste ik mijn kapsalon recept. Inmiddels drie jaar later heb ik mijn recept gefinetuned. Dus is het tijd voor een update!

Een goede kapsalon is echt niet alleen goed te maken door je plaatselijke shoarma of dönerboer. Gewoon lekker zelf maken is net zo gruwelijk lekker ;)

Kapsalon

Wat heb je nodig (per persoon)

 • 200 tot 250 gram gekruide shoarma (ik gebruik halal kalkoen/lamsmix) of döner
 • 1 ui in halve ringen gesneden
 • knoflookpoeder
 • flinke hand fijngesneden sla of een mix van sla, tomaat en komkommer
 • 2 plakken of flinke hand geraspte kaas naar keuze
 • 250 gram gebakken ongezouten patat
 • aluminium ovenbakje of kleine ovenschaal

Zet alles wat je nodig hebt klaar. Bak de patat. Roerbak ondertussen de gekruide shoarma met de ui en strooi hier extra knoflookpoeder over. De aluminium ovenbakjes die je op de foto’s ziet kun je vaak wel kopen bij de wat grotere toko’s of een plaatselijke groothandel.

Kapsalon

Voor de speciale knoflooksaus heb je nodig (per persoon)

 • 1 volle eetlepel mayonaise
 • water
 • halve theelepel knoflookpoeder
 • 1 flinke teen vers geperste knoflook
 • 1 theelepel tahina
 • 1 volle eetlepel vers gehakte peterselie
 • optioneel: theelepel sambal
 • zwarte peper uit de pepermolen naar smaak
 • zeezout naar smaak

De saus is heel makkelijk. Gewoon alles door elkaar roeren. Klaar. Wel even proeven of er genoeg zout in zit natuurlijk. Let op dat als je sambal toevoegt hier vaak al zout in zit.

 

Zet je oven met grill maar alvast op 200 graden. En daarna is het heel simpel. We gaan layeren!

Kapsalon

Laag patat, laag sla, laag saus, laag shoarma, eventueel wat extra saus en dan hop, de kaas.

Kapsalon

Het hoeft niet eens netjes, als je maar laagjes maakt. Bedek het geheel met kaas, anders krijg je verbrande stukjes aan de bovenkant door de grill. Heb je geen grill dan kan het ook prima, je doel is om de kaas te laten smelten.

Met vijf minuten onder de grill is de kaas lekker gesmolten en kun je aanvallen. Vers uit de oven natuurlijk het allerlekkerste. Wij eten de sla vaak naast de kapsalon zodat deze niet slap wordt. Een flinke bak salade hiernaast is ook erg lekker, maar geen must.

Maak jij wel eens zelf kapsalon?

15 Comments
 1. Ik heb volgens mij nu waterschade aan mijn laptop want bij het zien van de foto’s stroomde het kwijl echt uit mijn mond. Jezus, wat ziet dat er lekker uit! Oh my god, ik moet dit ook een keer maken. Correctie, mommay moet dit ook een keer maken xD

 2. ik heb nog nooit kapsalon gegeten maar gil het al maanden dat ik het wil eten hahah maar roon durft het niet aan met me als je me begrijpt ;) maar ik we gaan het gewoon zelf maken dus ik neem je receppie mee en dan binnenkort krijg je een verslag op onze site over de kapsalon ala madelon :D

 3. Zo dat ziet er nog eens lekker uit… bij onze kebab tent maken ze hem echt niet lekker dus dit is wel leuk zo,n receptje… Alleen laat ik het nu niet mogen omdat ik druk bezig ben met afvallen… zucht, das wel jammer.

 4. wij maken het wel eens :D ik maak het altijd met kip maar wil het ook een x met lams probren want dat lust ik tegenwoordig ook graag, en je sausje gaat ik eens proberen !!!

Leave a Reply

Your email address will not be published.