Orgaanvlees is iets wat wij niet heel vaak eten. En dat ligt aan mij haha. De smaak en structuur vind ik vaak lastig weg te krijgen. Aan hubby, die wel van orgaanvlees houdt, de taak om het zo lekker klaar te maken dat ook vrouwlief het met smaak eet. Het is hem gelukt, dus ik deel het recept graag met jullie. Dit is kippenlever op de Arabische manier!

In dit recept wordt expres kippenlever gebruikt. De smaak en de structuur is zachter dan bijvoorbeeld lamslever of kalfslever. Let op dat je dit direct warm moet eten als het uit de pan komt. Laat je het staan dan wordt de lever taai en dat is niet lekker.

Wat heb je nodig

 • 400 gram kippenlever
 • 4 grote tenen knoflook
 • 1 groene peper
 • koekenpan
 • handje verse koriander
 • 2 eetlepels azijn
 • zeezout
 • zwarte peper uit de molen
 • zonnebloemolie
 • wok of gietijzeren pan

Bereiding

Begin met het goed wassen van de kippenlever.

Snijd de kippenlever in stukjes.

Pers de knoflook en snijd de groene peper in dunne plakjes. Doe de zout en peper en azijn erbij.

Doe de stukjes gesneden kippenlever erbij en hussel alles goed door elkaar. Laat dit even een kwartiertje staan.

Ondertussen hak je de koriander fijn.

Ik gebruik een gietijzeren koekenpan, een Lodge, die heel warm wordt en blijft. Verhit eerst de pan tot deze heet is, voeg de olie toe en de kippenlever wanneer de olie warm is. Op half hoog vuur roerbak je de kippenlever tot het gaar is. Dit duurt een paar minuten.

Wanneer de kippenlever gaar is doe je het op een bord en kun je gelijk eten. Gebakken kippenlever eet je gelijk, afgekoeld is het minder lekker en wat taaier.

Tip: Gebakken kippenlever is lekker in een vers (af)gebakken (spelt) pitabroodje met pindakaassalade.

Eet smakelijk!


Fried chicken liver

Offal is something we don’t eat very often. I’m to blame haha. I have issues with the taste and structure when eating offal. So, hubs got the task to prepare chicken liver in a way his wife would eat it. He loves offal and he made it work so this recipe needs to be shared. This is chicken liver Arab style. Hence the Egyptian and Sudanese roots ;)

We used chicken liver. Chicken liver has a more refined taste and structure then lamb or kalf liver. There is a catch here. You need to eat the chicken liver immediatly after baking. When it cools down the chicken liver becomes chewy, which is not very taste.

What do you need

 • 400 grams of chicken liver
 • 4 big cloves of garlic
 • 1 green pepper
 • a handful of fresh chopped cilantro
 • 2 tablespoons of vinegar
 • sea salt
 • black pepper from the pepper mill
 • sunflower oil
 • wok or cast iron skillet

Preparation

Start by thoroughly washing the chicken livers.

Slice the chicken liver in pieces.

Crush your garlic cloves and slice the green pepper in thin slices. Add salt, black peper and the vinegar.

Add the slices chicken liver and mix it all. Let it rest for 15 minutes to let the flavours set.

Use that time to chop your cilantro.

Heat your cast iron skillet. I use this skillet because it can get very hot and stay like that. Heat the skillet untill its hot. Add the oil and let it heat. Add the chicken liver and stir. Keep stirring at half high fire untill the chicken livers are just done. It takes a few minutes.

After frying the chicken liver immediatly serve them. You need to eat them warm, otherwise they will be chewy.

Tip: Fried chicken liver is very good in a fresh baked (spelt) pita bread with peanut butter salad.