Ik ben echt gek op perfect gegrilde kippenbouten. Een lekker krokant velletje, de juiste hoeveelheid kruiden en sappige malse kip. In dit recept zie je de hoeveelheden voor een batch van 12 kippenbouten, dat komt overeen met ongeveer 3 tot 3,5 kg aan kippenbouten. Je kan de hoeveelheden altijd even aanpassen aan de hoeveelheid kippenbouten die jij wil klaarmaken. Voor 6 kippenbouten neem je de helft van de hoeveelheid kruiden, voor 3 kippenbouten neem je een kwart van de kruiden.

Foodpreppen

Waarom zoveel kip zul je vast denken. Kippenbouten uit de oven zijn hier thuis vaak foodprep. Wanneer ik minder koolhydraten eet vervang ik die door een bron van eiwitten en groenten of een stevige salade en zo eet ik vaak 2 en soms 3 keer op een dag warm. Dan is eten klaar hebben liggen gewoon een must.

Hoe leuk ik koken ook vind, ik ga echt niet vier keer per dag een volledige maaltijd klaarmaken haha. Soms verdubbel ik mijn eigen recepten daarom ook. Alleen salades maak ik vers klaar.

Wat heb je nodig

 • 12 kippenbouten
 • bakpapier voor op je bakplaat
 • 2 volle eetlepels kipkruiden (Jumbo)
 • 2 eetlepels korianderpoeder
 • 2 volle eetlepels knoflookpoeder
 • 2 volle theelepels gerookte paprikapoeder
 • 1 volle eetlepel zwarte peper uit de molen
 • 1 grote gepekelde citroen
 • 2 theelepels chilipoeder
 • Flinke scheut olijfolie

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Hak de gepekelde citroen fijn.

Meng in een kommetje alle kruiden, de fijngehakte gepekelde citroen en doe er een flinke scheut olijfolie bij tot je een smeerbare massa krijgt.

Was de kippenbouten en snijd het overtollige vet er af.

Smeer alle kippenbouten in met je kruidenmengsel. Marineren kan, maar is geen must. Wil je marineren dan kun je de ingesmeerde kippenbouten een nacht tot 24 uur afgedekt in de koelkast laten marineren. Ik snijd de kip niet in omdat ik ze lekker juicy wil. Ga je insnijden dan gaan alle lekkere smaakjes er uit lopen tijdens het bakken.

Tijd voor de oven! Je kippenbouten zijn met onder- en bovenwarmte in het midden van de oven in een uur klaar. Als je een grill hebt is het lekker om die de laatste tien minuten even aan te zetten.

Eet smakelijk!


Oven grilled chicken legs

I really love a good grilled chicken. Crispy on the outside, the right amount of spices, fingerlicking juicy chicken.

This recipe gives you a batch of 12 grilled chicken legs. That’s about 3 to 3,5 kg of chicken. Adjust the amounts to the desired amount you want to prepare. For six chicken legs take half of the spices, for 3 chicken legs take a quart of the spices.

Foodprepping

Why so much chicken you might think. Oven grilled chicken legs are foodprep for us. When I eat less carbs I exchange those carbs for loads of vegetablessalads and proteins. That makes that I might eat ‘dinner’ meals at least 2 times a day. Having prepped food in the fridge is essential then. I love cooking but I’m not cooking all day haha. That’s why I double or triple my own recipes very often. Only salads are always freshly made.

What do you need

 • 12 chicken legs
 • baking paper
 • 2 heaped tbsp chicken spices
 • 2 heaped tbsp coriander powder
 • 2 heaped tbsp garlic powder
 • 2 heaped tsp smoked paprika powder
 • 1 heaped tbsp black pepper from the pepper millmolen
 • 1 big pickled lemon
 • 2 tsp chili powder
 • Big splash of olive oil

Instructions

Preheat your oven to 200 graden.

Chop the pickled lemon.

Take a bowl and mix al the spices, the pickled lemon and add a big dash of olive oil until you get a spreadable mixture.

Wash the chicken legs and cut of the excess fat.

Smear alle the chicken legs with the spices mixture. Marinating is an option but not a must. If you want to marinate the chicken legs, cover them and place them in a fridge for a night or 24 hours. I don’t slice in the chicken because I want them juicy. If you cut in the chicken all the good flavours will run during the baking.

Oven time! Place the baking tray in the middle of the oven with top and bottom heat. They will be ready in about 60 minutes. If you have a grill in your oven I really recommend to use it in the last ten minutes. The skin of that chicken will be crisp!

Enjoy your chicken!