Ik ben echt gek op perfect gegrilde kippenbouten. Een lekker krokant velletje, de juiste hoeveelheid kruiden en sappige malse kip. In dit recept zie je de hoeveelheden voor een batch van 12 kippenbouten, dat komt overeen met ongeveer 3 tot 3,5 kg aan kippenbouten. Je kan de hoeveelheden altijd even aanpassen aan de hoeveelheid kippenbouten die jij wil klaarmaken. Voor 6 kippenbouten neem je de helft van de hoeveelheid kruiden, voor 3 kippenbouten neem je een kwart van de kruiden.

Foodpreppen

Waarom zoveel kip zul je vast denken. Kippenbouten uit de oven zijn hier thuis vaak foodprep. Wanneer ik minder koolhydraten eet vervang ik die door een bron van eiwitten en groenten of een stevige salade en zo eet ik vaak 2 en soms 3 keer op een dag warm. Dan is eten klaar hebben liggen gewoon een must.

Hoe leuk ik koken ook vind, ik ga echt niet vier keer per dag een volledige maaltijd klaarmaken haha. Soms verdubbel ik mijn eigen recepten daarom ook. Alleen salades maak ik vers klaar.


No ratings yet
Afdrukken Pin Laat een reactie achter
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur
Marineren (optioneel)8 uur
Hoofdgerecht
Wereldkeuken
Gegrilde kip, Kip, Kippenbout
Madelon

Keukentools

  • Oven
  • Bakplaat
  • Bakpapier
  • Kom

Ingrediënten

  • 12 kippenbouten
  • 2 volle eetlepels kipkruiden, Jumbo
  • 2 eetlepels korianderpoeder
  • 2 volle eetlepels knoflookpoeder
  • 2 volle theelepels gerookte paprikapoeder
  • 1 volle eetlepel zwarte peper uit de molen
  • 1 grote gepekelde citroen
  • 2 theelepels chilipoeder
  • Flinke scheut olijfolie

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 200 graden.
  • Hak de gepekelde citroen fijn.
  • Meng in een kommetje alle kruiden, de fijngehakte gepekelde citroen en doe er een flinke scheut olijfolie bij tot je een smeerbare massa krijgt.
  • Was de kippenbouten en snijd het overtollige vet er af.
  • Smeer alle kippenbouten in met je kruidenmengsel. Marineren kan, maar is geen must. Wil je marineren dan kun je de ingesmeerde kippenbouten een nacht tot 24 uur afgedekt in de koelkast laten marineren. Ik snijd de kip niet in omdat ik ze lekker juicy wil. Ga je insnijden dan gaan alle lekkere smaakjes er uit lopen tijdens het bakken.
  • Tijd voor de oven! Je kippenbouten zijn met onder- en bovenwarmte in het midden van de oven in een uur klaar. Als je een grill hebt is het lekker om die de laatste tien minuten even aan te zetten.
  • Eet smakelijk!
Share the love! Heb jij dit recept geprobeerd?Tag Waymadi op je social media met @Waymadi of #Waymadifood!