Deze ei- en kipsalade is ideaal om restjes eten in te verwerken. Ik had toevallig kippendij liggen, je kan ook voor andere vleessoorten kiezen. Deze salade is keto proof, het recept is een portie voor 1 persoon.
Wat heb je nodig
- 7 gram verse bieslook
- 100 gram gegrilde kippendij
- 10 gr pompoenpitten
- 75 gram roomkaas (Lidl)
- 35 gram homemade mayo
- 1 gekookt large bio ei
- zout en peper
- chili vlokken als garnering
- 50 gram rucola
De ei- en kipsalade bevat in totaal 5 gram koolhydraten.
Bereiding
Neem een mengkom. Hak de bieslook fijn. Zet een beetje apart als garnering.
Snijd de kippendij en gekookte eieren in kleine stukken. Meng daar de bieslook, pompoenpitten, roomkaas en mayo doorheen. Breng op smaak met zout en peper. Roer goed door.
Leg 50 gram rucola op een bord. Verdeel de ei- en kipsalade over de rucola. Garneer met de bieslook die je apart had gezet en een beetje chili vlokken.
Eet smakelijk!
Keto Egg & Chicken Salad
This egg and chicken salad is ideal to use leftovers in. I had some chicken thigh from a previous meal, but you can choose for another proteine. This salad is keto proof and the recipe makes a portion for one.
What do you need
- 7 grams of fresh chives
- 100 grams of grilled chicken thigh
- 10 gams of pumpkin seeds
- 75 grams of cream cheese
- 35 grams of homemade mayonaise
- 1 boiled large organic egg
- salt and pepper
- chili flakes for garnish
- 50 grams of arugula
The egg and chicken salad contains 5 grams of netto carbs.
Instructions
Take a bowl. Chop the chives. Put a little a side for garnish.
Chop the chicken thigh and boiled eggs in equal pieces. Mix the chives, pumpkin seeds, cream cheese and mayo through. Bring tot taste with salt and peper. Stir well.
Place the arugula on a plate. Spread the egg and chicken salad over the arugula. Garnisch with the chives you put aside and a bit of chili flakes.
Enjoy!