Foodpreppen is de kunst van het eten plannen en voorbereiden. Het werkt voor ons heel goed omdat er altijd eten klaar ligt in de koelkast of vriezer. Zijn er dagen dat koken er bij in schiet dan hoe ik het alleen maar warm te maken. De reden dat ik van foodpreppen houdt is dat ik vaak niet de energie heb om uitgebreid in de keuken te staan. Omdat ik dan de basis al klaar heb liggen of restjes van afgelopen dagen hoef ik dan alleen maar aan te vullen.

Voor de Ramadan doe ik iets soortgelijks en maak ik een lijstje met opties om de vriezer mee te vullen. Vooral hapjes die je even snel erbij op tafel kan zetten of die de voorbereiding voor iftar of sahur net even wat makkelijker maken.

Bottenbouillon

De basis voor bijna elke soep bij mij, bottenbouillon! Vergeet bouillonblokjes. Wanneer je een pan vol bottenbouillon maakt en die in portiezakjes invriest, hoef je tijdens de Ramadan alleen maar een zakje aan je soep toe te voegen als soepbasis. Hallo extra voedingsstoffen en vooral, smaak!

Gevulde broodjes

Spelt pogaca zijn vaste prik hier tijdens de Ramadan. Afwisselend van speltmeel (volkoren) voor meer vezels. Bij Harira moet gewoon echt een heerlijk gevuld broodje of spelt platbrood. Die laatste maak ik alleen vers haha. Wat ik wel doe voor de gevulde broodjes tijdens de Ramadan is de vulling voor 50% uit groenten te laten bestaan. Ik krijg vaak de vraag hoe je meer groenten in het eten verwerkt, dit is dus een manier. Gevulde broodjes zijn ook echt ideaal om in te vriezen.

 

Arepa di pampuna en arepa di bacoba

Maak een dubbele batch van deze heerlijke arepa di pampuna (antilliaanse pompoen pacakes) of arepa di bacoba (antilliaanse banaan pancakes) en vries ze in porties in. Perfect voor als je zin hebt in wat zoets of voor sahur tijdens de Ramadan.

Bliss balls

Wij proberen elke Ramadan weinig frituur en geraffineerde suikers te eten. Voor de gezonde snackers zijn Bliss Balls dan een lekkere zoete snack. Je basis zijn heerlijke dadels en je voegt er allerlei gezond lekkers aan toe. Dat merk je alleen niet aan de smaak want dit zijn net snoepjes haha. Bliss balls kun je invriezen, maar ze zijn zo makkelijk te maken dat ik ze liever vers maak in een grote batch met verschillende smaakjes net voor de Ramadan begint.

Spelt pizza

Pizza is zo’n standaard foodprep food die ik heel vaak in de vriezer heb liggen ook buiten de Ramadan. Ik maak dan 2 of 3 bakplaten vol tegelijk, snijd ze in stukken en vries ze in. Het beleg varieert van vis, vlees, kip of groenten met verschillende soorten kaas. Het pizzadeeg en de pizzasaus maak ik zelf, hier vind je mijn basisrecept voor spelt pizza en voor de pizzasaus. Een salade of soepje erbij en je hebt een maaltijd.

Ben jij een foodprepper (voor de Ramadan)?

3 Comments
 1. Salamun aleikoum o foodpreppen, wat een goede. denk dat ik niet kan vasten, maar wil sowieso wel meer gaan mealpreppen,.Denk dat mijn man niet thuis eet met iftar want hij bid in de masjid en dan kan ie beter daar blijven ipv thuiskomen voor iftar tussen maghreb en isha. Besef me wel dat ik dan af en toe maaltijden zal maken om mee te geven voor de masjid. Speltpoaca met fetakaas ofzo.

  Mijn standaard wekelijkse mealprep op maandag:
  1 kg gedroogde bonen weken en koken (deel koelkast, deel vriezer)

  Broden voor de week bakken

  Soort van rawbars met dadels enzo maken

  Avondeten vind ik heerlijk om soms voor 2-3 dagen te koken

Leave a Reply

Your email address will not be published.