Arepa di Bacoba

Pancakes met zoet geel goud. Zoete bananen met een vleugje kaneel in je pancake, klinkt dat niet gruwelijk lekker?

Arepa di bacoba

Dit is een Antilliaans recept waar ik ontzettend gek op ben en wat ideaal is voor het verwerken van bananen die overrijp zijn. Niet zo lekker meer om uit de hand te eten, maar verslavend lekker in deze pancakes!

Een andere manier voor zoete pancakes zijn arepa di pampoena. Zoete pannenkoekjes met pompoen.

Dit recept voor arepa di bacoba is voldoende voor 12 stuks. Ik verdubbel de ingrediënten vaak en maak een dubbele batch die ik dan gedeeltelijk invries.

Wat heb je nodig

  • 225 gram speltbloem (220 gram)
  • 1/2 zakje bakpoeder
  • 1 afgestreken theelepel zeezout
  • 1 afgestreken theelepel kaneel
  • 1 XL ei of 2 medium eieren
  • 250 ml (geiten)melk of plantaardige melk
  • 2 zeer rijpe bananen
  • roomboter

Verder nodig

  • mengkom
  • beslaglepel
  • koekenpan van minimaal 30 cm doorsnede
  • mixer
  • keukenpapier en schoon bord

Bereiding

Meng in je kom het meel, bakpoeder, zout en de kaneel met het ei en de melk. Goed mixen tot een glad beslag zonder klontjes.

Prak je bananen met een vork en voeg dit toe aan je beslag. Mocht je twijfelen hoe rijp je bananen moeten zijn, pak de bananen die al bruine stippen en vlekken op de schil hebben. Je wilt ze namelijk zo zoet mogelijk maar niet bedorven, dus geen helemaal zwarte bananen gebruiken ;) Bananen die nog geen bruine stippen of vlekken hebben moet je niet gebruiken, je pannenkoekjes gaan dan melig smaken en krijgen dan niet de zoete banaansmaak die je wilt.

Zet je koekenpan op een zacht vuur. Net zo zacht als je normaal pannenkoeken zou bakken. Verwarm een stukje roomboter (niet bruin laten worden!) en giet drie hoopjes beslag in je pan. Ik gebruik ongeveer een halve beslaglepel voor 1 pannenkoekje. Probeer zelf uit wat in jouw pan het beste past.

Door het toegevoegde bakpoeder worden de pancakes lekker luchtig en dik.

Lekker eten wanneer ze nog warm zijn en bestrooien met (poeder)suiker en eventueel een klontje boter. Ook heerlijk met lemon curd!

Eet smakelijk!

24 Comments
  1. Lekker! Jammer dat ik de komende 3 weken op dieet ben, anders pas ik niet in mijn feestjurk :( Nouja, ik pas hem wel alleen als ik een paar kilootjes eraf snoep valt hij iets mooier om mijn heupen ^^

  2. Dat klinkt inderdaad gruwelijk lekker! Deze ga ik hoop ik (net als al je andere recepten) eens proberen, maar hiervan hebben we de ingrediënten altijd in huis, dus dat is lekker makkelijk ^^

  3. dat zit er super lekker uit… dat wordt binnenkort smullen voor mij en de kids… zie zijn gek op pannenkoeken… zou het ook lekker zijn als ik er een beetje havermout bij doe?

  4. Ziet er heerlijk uit! Is het ook lekker als je het de avond ervoor maakt en in de ochtend even opwarmen? En zo ja, hoe kun je ze dan het beste bewaren?

    1. Ja hoor dat kan. Dat doen wij ook vaak met de pannenkoekjes die overblijven. Je kan ze gewoon luchtdicht afdekken met huishoudfolie en in de koelkast zetten. Opwarmen is het makkelijkste in de magnetron, niet te lang anders worden ze droog ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>