Je kan een kant en klaar bakje in de supermarkt halen, maar die is echt niet zo lekker als mijn kruidenroomkaas. Mijn geheim is dat ik verse kruiden gebruik, het liefst uit mijn eigen tuin. Daar zit zo veel smaak in!

Verder heb je geen dure roomkaas nodig om deze heerlijke kruidenroomkaas te kunnen maken. Ik koop het liefst de allersimpelste van de Lidl. Het leuke is dat je heel snel een bakje kruidenroomkaas of heksenkaas maakt zonder alle onnodige toevoegingen en suikers. Makkelijk en gezond!

Wat heb je nodig voor Kruidenroomkaas

  • 1 bakje Lidl roomkaas 200 gram (grijze verpakking)
  • flinke hand vol fijngehakte bieslook
  • 1 volle theelepel knoflookgranulaat (Lidl knoflookpoeder)
  • 1 volle theelepel zwarte peper uit de molen
  • Zeezout naar smaak

Variatietips

  • Gebruik andere verse kruiden. Denk bijvoorbeeld aan dille, peterselie, koriander, enz.
  • Je kan in plaats van fijngemalen knoflook ook een teentje verse knoflook gebruiken als je van meer pit houdt.
  • Een lepeltje chilipoeder of cajun kruiden is lekker voor de pittige liefhebbers.

Wat heb je nodig voor Heksenkaas

  • 1 bakje Lidl roomkaas 200 gram (grijze verpakking
  • 4 eetlepels volle room
  • 1/2 theelepel mosterd
  • 50 gram fijngehakte prei van het lichtgroene stuk
  • 15 gram verse fijngehakte peterselie
  • Zeezout en zwarte peper uit de molen naar smaak
  • Beetje citroensap

Bereiding

Gebruik een mengkom. Meng alle ingrediënten tot je een romig mengsel hebt. Proef of peper en zout naar je smaak is en pas zo nodig aan.

Zowel Kruidenroomkaas als Heksenkaas zijn heerlijke koolhydraatarme dips of smeersels. Ik vind ze heerlijk op lijnzaadcrackers, Keto (stok)brood, of lijnzaadwraps.

Je kan de kruidenroomkaas en Heksenkaas ook combineren met kruidenboter en er een flinke snacktafel van maken met allerlei hapjes.