Ik had met dit bord shoarma en bloemkool uit de oven echt zin in een lekker sausje. Sausjes maken vind ik leuk omdat je zo makkelijk met smaken kan spelen en mengen. Dit is een combinatie van tzatziki be like en een goede knoflooksaus. En die combi maakt deze yoghurtdip gevaarlijk lekker.

Deze yoghurtdip is zowel fris als pittig. Het blust letterlijk de smaken in je mond en tegelijk krijg je een flink hete boost wanneer je een stukje peper tegenkomt. In het recept gebruik ik een madame jeanette peper uit mijn tuin. Is die je echt te heet, gebruik dan gerust een groene peper of laat de peper helemaal weg.

Wat heb je nodig

  • 8 volle eetlepels volle Griekse Yoghurt (bijvoorbeeld Lidl)
  • 1 grote teen knoflook
  • 1/2 bosje koriander
  • royaal zeezout en zwarte peper
  • 1/2 madame jeanette of 1 groene peper

Bereiding

Als ik het heb over volle eetlepels dan bedoel ik een eetlepel met een berg. Royaal scheppen maar die yoghurt.

Haal de zaadlijst uit de peper en hak in kleine stukjes. Was de koriander goed en hak deze fijn. De knoflook pers je.

Roer alles goed door elkaar en laat een paar uur in de koelkast luchtdicht staan. Door de smakelijk goed in te laten trekken krijg je echt een smaakbommetje. Heerlijk bij vlees en vis.

De yoghurtdip blijft wel een dag of drie goed in de koelkast in een luchtdicht afgesloten bakje.

Eet smakelijk!