Wanneer de man aan het koken slaat gaat het meestal om vlees. Yay! Deze shish kofta is een favoriet bij de kleuter en heeft de afgelopen maanden ook vaak op de bbq gelegen.

Ken je die heerlijke kofta die je bij een mixed grill plate kan bestellen? Dit is de luxere versie. De dille, het mixen van de vleessoorten en de hete grill zijn het geheim voor deze heerlijke shish kofta. De kleuter noemt dit ook wel ‘restaurantje thuis’.

Ga voor goede kwaliteit gehakt, wij laten het gehakt meestal vers malen bij een halal slager.

Wat heb je nodig

  • 500 gram gehakt 50% rund en 50% lams
  • 1 grote ui fijngehakt tot moes
  • 3 tenen knoflook
  • 1 eetlepel zwarte peper uit de pepermolen
  • 1 volle theelepel zeezout
  • Hand vol fijngehakte verse dille
  • Grillpan

Bereiding

Hak de dille fijn en meng het gehakt met alle overige smaakmakers. Wil je een nog rijkere smaak doe dit een dag van tevoren en laat het gehakt voor de shish kofta een nachtje afgedekt in de koelkast staan.

Het mengsel van het lams- en rundergehakt is cruciaal voor de smaak, lamsgehakt bevat namelijk meer vetten dan rund en smaakt wat sterker. Door deze twee de mengen krijg je een hele volle maar toch verfijnde smaak.

Gebruik bamboe satéprikkers en vorm de kofta op de prikkers. Ze zullen een beetje krimpen in de pan dus niet te klein maken op de satéprikkers.

Verhit je grillpan en bak de shish kofta aan alle kanten goudbruin. Dankzij de grill

 

Draai de shish kofta regelmatig even zodat ze aan alle kanten een mooi grillpatroon krijgen. Zo zien de shish kofta er uit als ze goed gaar zijn.

Eet smakelijk! Op mijn bord zie je naast de shish kofta rauwkost met yoghurt koriander saus en een blonde lijnzaadwrap.