Pompoen vind ik een van de lekkerste groenten in de koolhydraatarme keuken. Ik zie veel mensen er heerlijke soepen mee maken maar je kan zo ontzettend veel meer met pompoen.

Geroosterde flespompoen

Er zijn veel soorten pompoenen waarvan de bolpompoen en de flespompoen mijn favorieten zijn.

Flespompoen is van alle pompoensoorten iets hoger in koolhydraten (5,3 per 100 gram) maar is echt een van mijn favorieten. Ik ben dus blij dat het weer pompoenseizoen is!

Dit recept maakt twee maaltijden. Wil je foodpreppen bewaar dan de tweede helft voor een andere maaltijd en doe daar geen toppings op, maar pas als je die gaat eten.

Wat heb je nodig

  • 1 flespompoen
  • 1 rijpe avocado
  • 2 handjes geroosterde amandelen
  • zeezout
  • zwarte peper uit de pepermolen
  • knoflookpoeder
  • 80 gram fetakaas

Bereiding

Zet je oven op 200 graden. Snijd de flespompoen door de lengte doormidden. Leg beide helften in het midden van de oven voor 45-60 minuten. Dit is even afhankelijk van hoe groot je flespompoen is. De grote die je op mijn foto’s ziet had meer dan 60 minuten nodig om te garen.

Zodra je een vork tot de schil kan prikken is de geroosterde flespompoen gaar.

Haal ze uit de oven. Met een vork rasp je de binnenkant van de pompoen leeg. Doe de binnenkant van de pompoen even een in bord en meng met de kruiden naar smaak. Ik strooi het zeezout, zwarte peper en knoflookpoeder er royaal op en roer alles door. Nu doe je alles weer terug in de pompoen.

Leg op elke helft 40 gram verkruimelde feta. Snijd de rijpe avocado doormidden en daarna in blokjes. Verdeel een halve avocado op elke helft geroosterde pompoen. Bestrooi de avocado met zeezout en zwarte peper.

Hak wat geroosterde amandelen in stukjes met een groot mes en strooi deze over de geroosterde flespompoen met toppings.

Eet smakelijk!