Deze kippensoep heb ik expliciet met bottenbouillon gemaakt voor de extra voedingsstoffen. Ben je ziek of kun je een boost gebruiken dan is deze kippensoep een maaltijd die je niet over mag slaan en die simpel te maken is.

Ik zorg ervoor dat ik altijd bottenbouillon in mijn vriezer heb liggen. Mijn recept voor bottenbouillon vind je door op de link te klikken.

Mijn recept voor kippensoep met bottenbouillon maakt 4-5 grote porties. In deze soepkom zit 500 gram soep.

Wat heb je nodig

  • 2-3 grote kippenbouten met huid
  • 800-1000 gram soepgroenten
  • ongeveer 500 gram bottenbouillon
  • 1-1,5 liter water
  • 2 tenen knoflook
  • 1 theelepel chilivlokken

Variatietips

  • Let op dat als je kant en klare soepgroenten koopt er soms heel veel wortel in zit die het koolhydratengehalte kan boosten. Wortel is heerlijk in kippensoep maar als je koolhydraatarm eet hoef je er niet teveel van te eten. Lekkere groenten in kippensoep: prei, witte kool, bloemkool, selderij, wortelpeterselie, broccoli, wortel in kleine hoeveelheden.
  • Een stukje verse gember meekoken is heel lekker en goed voor je weerstand.
  • Er zit al heel veel smaak in de bottenbouillon maar hou je van pittig dan kun je een madame jeanette laten meekoken met de kip en gezamelijk met de kip eruit halen.
  • Heb je geen bottenbouillon dan kun je fond of het liefst meukvrije bouillontabletten gebruiken. Ik gebruik ook wel eens het vocht wat er overblijft bij een tajine. Je hebt dan minder voedingsstoffen maar het is wel lekker.

Bereiding

Neem een soeppan van minimaal 3,5 liter. Ik gebruik een gietijzeren pan.

Zet de kippenbouten net onder water in de soeppan. Kook de kippenbouten gaar. Zo gaar dat ze bijna van het bot vallen. Daarna haal je de kippenbouten uit het water en voeg je de bottenbouillon en groenten toe.

Pluk ondertussen de kip van de botten. Voeg die weer toe aan de soep zodra je klaar bent met plukken. Breng op smaak met zeezout, zwarte peper en chili vlokken en pers 2 tenen verse knoflook in de kippensoep. Zodra de knoflook en groenten gaar zijn is je kippensoep met bottenbouillon klaar.

Bewaren doe je in porties in de vriezer of in de koelkast als je wil mealpreppen. Eet smakelijk!