Deze maand mocht ik voor de Foodblogswap koken van de blog van Hilde: Slowfoody.nl. Ik hou van de Mexicaanse keuken en zag al snel dat Hilde een paar Mexicaanse kruidenmixen tussen haar recepten heeft staan.

Ik vind het leuk en vooral lekker zelf kruidenmengsels voor mijn zoals je ziet goed gevulde voorraadkast te maken dus de fajita kruiden moest ik gewoon maken. Cacao in je kruidenmix, gruwelijk lekker!

Fajita is een Mexicaans gerecht gemaakt met vis of vlees vaak met verschillende soorten paprika’s die je in een wrap eet. Eet je koolhydraatarm zoals ik eet probeer dan eens mijn lijnzaadwraps of kokosmeel wraps.

Ik lees in veel kant en klare fajita kruidenmixen uit de winkel dat er ook nog suikers aan toegevoegd worden. Dat is echt niet nodig. Wanneer je namelijk goede kwaliteit cacao gebruikt zoals bijvoorbeeld criollo cacao dan heb je geen bittere nasmaak.

Jullie vinden het vast niet erg als er binnenkort een paar recepten met deze heerlijke fajita kruidenmix online komen!

Deze verhoudingen maken ongeveer 60 gram aan fajita kruiden. Bewaren doe je luchtdicht in het liefst een glazen potje. Ik bewaar zelf de pesto rosso potjes van AH voor nieuwe kruidenmengsels die ik in kleine hoeveelheden maak om te testen. Tip van flip!

Wat heb je nodig

  • 1,5 theelepel cacao (het liefst criollo)
  • 1,5 theelepel cayennepeper
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel zwarte peper uit de pepermolen
  • 1 theelepel uienpoeder
  • 1 theelepel komijn
  • 1 theelepel zeezout
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels knoflookpoeder

Bereiding

Ik gebruik een vijzel om deze kruidenmix te maken. Doe alle kruiden er in.

Wrijf nu stevig alle kruiden goed door elkaar voor een paar minuten. De smaken komen zo nog beter vrij en eventuele klontjes in de kruiden heb je dan volledig fijngestampt.

Daarna vul je een potje met de fajita kruiden. Luchtdicht bewaren bij je andere kruiden. Heerlijk op kip of vis.