Deze simpele vissalade is voor mij letterlijk fast food. Het staat binnen tien minuten op tafel inclusief het koken van de eitjes. Ik gebruikte Portugese sardines op olijfolie, uiteraard kun je ook andere vissoorten gebruiken die al gegaard of gerookt zijn.

Wil je een andere vissalade proberen dan kan ik je mijn luxe gravad lax salade aanraden.

Wat heb je nodig

 • 100 gram vis naar keuze, ik gebruik hier sardine
 • 2 zacht gekookte eieren
 • 75 -100 gram salade naar keuze

Voor de dressing

 • 25 gram mayonaise
 • 10 ml water
 • 1/2 theelepel mosterd
 • 1/2 theelepel cayennepeper
 • 1/4 theelepel zwarte peper
 • 1/4 theelepel chili
 • 1/2 theelepel zeezout
 • 1/2 theelepel knoflookpoeder
 • Eventueel knijpflesje

Bereiding

Neem een groot bord en leg daar je salade op. Ik gebruik een zakje rucola melange van de Lidl hier.

Check of de vis die je gebruikt al ontdaan is van alle graten. Ik heb sardientjes in olijfolie gebruikt. Verdeel die in stukjes over de salade.

Snijd je zachtgekookte eieren en in stukken en verdeel deze ook over je salade.

Ik gebruikte een knijpflesje om de dressing te maken. Heb je die niet dan kun je de dressing ook in een kommetje maken. Ik roer de ingrediënten van de dressing los in een kommetje, doe het in de knijpfles en schud even goed om alle eventuele klontjes eruit te krijgen. Heel simpel en effectief. Verdeel de dressing over de vissalade.

Eet smakelijk!