Ik kreeg het in de bol van het weekend en besloot een nieuwe cheesecake te maken. Met heerlijke verse aardbeien, een bodem van noten, roomkaas en room is deze koolhydraatarme cheesecake met aardbei een heerlijke snack en een makkelijke manier om je gezonde vetten aan te vullen.
Koolhydraatarme cheesecake
Dit recept voor koolhydraatarme cheesecake is echt razend populair op Waymadi.nl. Koolhydraatarme cheesecake is wat jullie dus graag lusten haha. Je kan de aardbeien vervangen met elke koolhydraatarme of ketogene fruitsoort. Ga er dus lekker mee experimenteren.
Ben je nog niet fatadapted en wil je graag amandelmeel vermijden dan kun je de bodem ook maken door zonnebloempitten tot meel te malen.
Natuurlijk kun je deze koolhydraatarme cheesecake ook zonder de bodem maken. Zorg er dan voor dat je vorm goed afsluit en dat het bakpapier geen gaten heeft. Anders loopt je cheesecake er van door!
Suikervrij bakken: Greensweet stevia kortingscode
Ik ben al jaren groot fan van de Greensweet Stevia producten, heb jij ze nog niet in huis of wil je je voorraad aanvullen? Gebruik dan de kortingscode ‘WAYMADI’ wanneer je bestelt op www.greensweet-stevia.nl. Wil je meer lezen over het assortiment dan kun je mijn Greensweet Stevia review hier lezen.
Koolhydraatarme Aardbei Cheesecake
Equipment
- Bakpapier
- Ronde bakvorm van 21cm
- Oven
- Mengkom
- Garde
- Hakmachine
Ingrediënten
Voor de bodem
- 80 gram amandelmeel
- 40 gram pecannoten in kleine stukjes gehakt
- 15 gram blond lijnzaad
- 1 theelepel kaneel
- 2 theelepels cacao
- 40 gram (gras)boter gesmolten
- snuf fijn keltisch zeezout
- 20 gram Greensweet Stevia Brown optioneel
Voor de vulling
- 300 gram verse aardbeien zonder kroontjes
- 200 gram roomkaas
- 200 gram slagroom
- 6 gram agar agar
- 1 dopje vanille
- 50 gram Greensweet Stevia Erythritol
Instructies
- Verwarm je oven voor op 175 graden
- Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom.
- Pak je bakvorm en doe een vel bakpapier op de onderkant om plakken te voorkomen. Verdeel het mengsel voor de bodem in de bakvorm. Druk met de bolle kant van een lepel alles gelijkmatig aan.
- Bak de bodem in de oven voor 20-25 minuten. Daarna laten afkoelen op een koekjesrek.
- Maal de aardbeien tot moes in een hakmachine.
- Doe de aardbeienmoes in een pannetje waar minimaal 1 liter inhoud in past. Voeg de rest van de ingrediënten voor de vulling toe. Breng de inhoud aan de kook terwijl je regelmatig blijft roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Agar agar lost goed op maar regelmatig roeren geeft je een mooi glad mengsel. Het zal binnen een paar minuten koken.
- Om de agar agar goed wakker te maken laat je het aardbei cheesecake mengsel voor een minuut of 5 zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
- Zet stroken bakpapier langs de zijkanten van je bakvorm en sluit de bakvorm goed. Schenk daarna het cheesecake mengsel bovenop de bodem.
- Nu laat je de koolhydraatarme aardbei cheesecake afkoelen tot hij koud genoeg is om de koelkast in te gaan. Je zal zien dat de stolling al begint vanaf een graad of 35. Bij mij is de cheesecake in de koelkast na 2 uur volledig afgekoeld.
- Eet smakelijk
Heb jij een van mijn recepten zoals deze aardbei cheesecake gemaakt? Ik vind het superleuk om je creatie te zien en te delen. Stuur me dan een berichtje op een van mijn social media of tag me.
Zoek je meer koolhydraatarme recepten? Bekijk hier al mijn koolhydraatarme recepten!
Hij staat momenteel in de koelkast. Kan niet wachten om te proeven.
En Fatima hoe smaakte de taart?
Ik zie je reactie nu pas Shelima, Hij smaakt heerlijk. Ga m nu opnieuw maken. Ging het recept weer opzoeken en kwam je reactie tegen. Heb jij m intussen ook gemaakt?
Hoi hoi
Ga het recept in het weekend maken lijkt mij heerlijk.
Kun je alleen vertellen hoeveel koolhydraten er in een normale punt zitten.
Want we moeten wel blijven tellen natuurlijk.
Bedankt voor je recept, super lief.
Lieve groet Janny
Jammer genoeg stolde de cheesecake niet echt. Ik heb alles gedaan zoals beschreven . Enige verschil is is dat ik i.p.v. agar ager Johannes pit meel hebt gebruikt als verdikkings middel. Ongeveer 1 eetlepel.
Had ik de slagroom misschien op moeten kloppen? Verder vraag ik me af wat er allemaal in je pannetje zit? In foto 2 zie ik behoorlijk veel bruin spul. Wat is dat?
Gr Marijke
JBP is niet geschikt voor cheesecake. Het is totaal niet vergelijkbaar met agar agar. JPB is bedoeld om dikke sauzen te maken. Het stijft niet op zoals agar agar en gelatine doen. Dat is ook de reden waarom je cheesecake niet stolde. Wat bedoel je met bruin spul? De bodem van de cheesecake?
Lijkt me lekker, maar hoeveel koolhydraten zitten er per portie in?
Dat kun je zelf berekenen. Hangt van de soort amandelmeel af die je gebruikt.
Hoi Madelon.
Het recept lijkt mij heerlijk en ga ik zeker maken, maar wil de agar agar graag vervangen voor gelatine. Kun jij mij vertellen hoeveel blaadjes ik dan nodig heb? Alvast bedankt.
Hoi Michaela, ik werk nooit met gelatineblaadjes dus om het om te rekenen kun je het beste even google raadplegen :)
waar kan je agar agar kopen? djw alvast
kun je het ook invriezen? liefs :)
Dat is mogelijk! Ik zou je dan wel de tip willen geven om een gram extra agar agar bij het mengsel te doen om de consistentie te behouden.
Net gemaakt staat af te koelen ben benieuwd hoe die smaakt.
Wat voor vanille gebruik je hiervoor?
In je recept staat bij vulling 50 gr. erythritol. Hoeveel sukrin+ moet je dan gebruiken; 50 gr. of 25 gr.?
Als die twee keer zo zoet is als suiker dan gebruik je inderdaad de helft.
Hoi Madelon,
Bedankt voor je reactie m.b.t. sukrin. In het recept gebruik je een dopje vanille. Is dit poeder, vloeibaar of?? Ik wil vrijdag namelijk de cheesecake maken en heb nog geen vanille gekocht.
Hoi Marjan, het is vloeibare vanille op waterbasis van het merk Jola. Ik haal het zelf bij toko’s.
Hallo,
Dit ziet er zo lekker uit. Is er een bepaalde merk dat jij gebruikt voor erythritol?
Deze taart ziet er heerlijk uit.
Ik vraag me af welke maat bakvorm je hiervoor moet gebruiken.
Goedemorgen Klarie, de maat bakvorm staat onder ‘Wat heb je nodig’. Groetjes Madelon
Ik heb deze cheesecake nu al drie keer gemaakt en vind hem heerlijk! Ik gebruik een kleine springvorm van 12 cm en verdeel de rest over cupcakevormpjes. Ik bak de bodem maar 10 min trouwens, maar ligt misschien ook aan mijn oven want ik kan hem alleen op standen zetten dus geen idee hoeveel graden XD
Ik gebruik ipv agar agar 6 gelatine blaadjes van dr Oetker en dan wordt de cheesecake heel mooi stevig.
Wat leuk dat te horen Ineke! Enjoy! Groetjes Madelon
Ziet er hherlijk uit, kan ik een ander recept gebruiken voor de bodem ipv amandelmeel wegens allergie?
Ben ik de enige die met een springvorm van 21cm een mega dunne bodem heb?? Xx
Assalamoe arlaikoem,
Kan ik ipv van agar agar ook xanthagoom gebruiken? Zo ja, is de hoeveelheid dan hetzelfde?
Dank je wel voor je reactie!
Wa alaykoum salaam, je hebt echt agar agar nodig anders stolt de massa niet.
Ik wil graag een zoete smaak zoals “normale” cheescake. Heb het idee dat dit recept dus niet zo zoet zal smaken klopt dit.
Je kan tijdens het maken proeven en afstemmen of je het zoet genoeg vindt. Wanneer iemand minder suikers eet passen je smaakpapillen zich daar ook op aan.
Ik heb de cheescake gemaakt. Het stolde heel goed. Maar de textuur was niet als cheescake. Ook mijn vrouw vond het niet naar cheescake smaken. Het was heel stevig en het had meer weg van een extra stevige jelly.
ik vond een heerlijk lekker dessert om bij de koffie te geven
Hoi, de cheesecake staat in de koelkast, het ruikt heerlijk in huis naar de bodem ☺️. Ik ben alleen bang dat ik er teveel Agar doorheen heb gedaan, de vullingrest in de pan leek wel rubber afgekoeld …zoooo zonde. Morgen afwachten