Ik kreeg het in de bol van het weekend en besloot een nieuwe cheesecake te maken. Met heerlijke verse aardbeien, een bodem van noten, roomkaas en room is deze koolhydraatarme cheesecake met aardbei een heerlijke snack en een makkelijke manier om je gezonde vetten aan te vullen.

Koolhydraatarme cheesecake

Dit recept voor koolhydraatarme cheesecake is echt razend populair op Waymadi.nl. Koolhydraatarme cheesecake is wat jullie dus graag lusten haha. Je kan de aardbeien vervangen met elke koolhydraatarme of ketogene fruitsoort. Ga er dus lekker mee experimenteren.

Ben je nog niet fatadapted en wil je graag amandelmeel vermijden dan kun je de bodem ook maken door zonnebloempitten tot meel te malen.

Natuurlijk kun je deze koolhydraatarme cheesecake ook zonder de bodem maken. Zorg er dan voor dat je vorm goed afsluit en dat het bakpapier geen gaten heeft. Anders loopt je cheesecake er van door!

Suikervrij bakken: Greensweet stevia kortingscode

Ik ben al jaren groot fan van de Greensweet Stevia producten, heb jij ze nog niet in huis of wil je je voorraad aanvullen? Gebruik dan de kortingscode ‘WAYMADI’ wanneer je bestelt op www.greensweet-stevia.nl. Wil je meer lezen over het assortiment dan kun je mijn Greensweet Stevia review hier lezen.

Koolhydraatarme Aardbei Cheesecake

Heerlijk recept voor een romige koolhydraatarme cheesecake. Volledig suikervrij, geschikt voor diabetici.
4.7 van 3 stemmen
Afdrukken Pin Laat een reactie achter
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd40 minuten
Wachttijd2 uur
Totale tijd2 uur 55 minuten
Gebak
Wereldkeuken
Keto, Koolhydraatarm, Zoet
8 Porties
Madelon

Keukentools

  • Bakpapier
  • Ronde bakvorm van 21cm
  • Oven
  • Mengkom
  • Garde
  • Hakmachine

Ingrediënten

Voor de bodem

Voor de vulling

  • 300 gram verse aardbeien zonder kroontjes
  • 200 gram roomkaas
  • 200 gram slagroom
  • 6 gram agar agar
  • 1 dopje vanille
  • 50 gram Greensweet Stevia Erythritol

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 175 graden
  • Meng alle ingrediënten voor de bodem in een kom.
  • Pak je bakvorm en doe een vel bakpapier op de onderkant om plakken te voorkomen. Verdeel het mengsel voor de bodem in de bakvorm. Druk met de bolle kant van een lepel alles gelijkmatig aan.
  • Bak de bodem in de oven voor 20-25 minuten. Daarna laten afkoelen op een koekjesrek.
  • Maal de aardbeien tot moes in een hakmachine.
  • Doe de aardbeienmoes in een pannetje waar minimaal 1 liter inhoud in past. Voeg de rest van de ingrediënten voor de vulling toe. Breng de inhoud aan de kook terwijl je regelmatig blijft roeren met een garde om klontjes te voorkomen. Agar agar lost goed op maar regelmatig roeren geeft je een mooi glad mengsel. Het zal binnen een paar minuten koken.
  • Om de agar agar goed wakker te maken laat je het aardbei cheesecake mengsel voor een minuut of 5 zachtjes koken terwijl je blijft roeren.
  • Zet stroken bakpapier langs de zijkanten van je bakvorm en sluit de bakvorm goed. Schenk daarna het cheesecake mengsel bovenop de bodem.
  • Nu laat je de koolhydraatarme aardbei cheesecake afkoelen tot hij koud genoeg is om de koelkast in te gaan. Je zal zien dat de stolling al begint vanaf een graad of 35. Bij mij is de cheesecake in de koelkast na 2 uur volledig afgekoeld.
  • Eet smakelijk

Voedingswaarden

Serving: 1 Portie | Kcal: 289 kcal | Koolhydraten: 5.2 g | Eiwitten: 6.5 g | Vetten: 28.1 g
Share the love! Heb jij dit recept geprobeerd?Tag Waymadi op je social media met @Waymadi of #Waymadifood!

Heb jij een van mijn recepten zoals deze aardbei cheesecake gemaakt? Ik vind het superleuk om je creatie te zien en te delen. Stuur me dan een berichtje op een van mijn social media of tag me.

Zoek je meer koolhydraatarme recepten? Bekijk hier al mijn koolhydraatarme recepten!