Ik roep vaker dat ik met restjes eten de heerlijkste maaltijden maak. Voor deze heerlijke pijlinktvis met pompoen gebruikte ik een restant bolpompoen wat ik volgens mijn recept voor geroosterde bolpompoen heb gemaakt.

De inktvis kocht ik bij de Lidl tijdens de ‘Griekse weken’maar is ook goed te verkrijgen op de markt of bij de visboer. Inktvis is lekker sappig en niet taai als je het goed klaarmaakt. Het geheim is vooral niet te lang bakken. Uiteraard kun je ook andere soorten inktvis gebruiken als je die vindt.

Het recept is voor 1 persoon. Vermeerder de hoeveelheden als je voor meer personen kookt.

Wat heb je nodig

  • 200 gram pijlinktvis
  • 200 gram geroosterde bolpompoen
  • 1 groene paprika
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • Grasboter
  • 2 tenen verse knoflook

Bereiding

Maak de pijlinktvis schoon. Check of er nog inkt aan de binnenkant zit of een bekje wat niet verwijderd is. Ik was alle pijlinktvissen even onder stromend water. Daarna snijd ik de pijlinktvis in ringen en de tentakels doormidden. Meng er twee geperste tenen knoflook en royaal zwarte peper doorheen.

De groene paprika heb ik ontdaan van de zaadlijst en in blokjes gesneden.

Verhit in een koekenpan een klont grasboter en roerbak de groene paprika tot deze zachter wordt en wat schroeiplekjes krijgt. Dit duurt op middelhoog vuur een paar minuten.

Daarna komt ook de gesneden pijlinktvis erbij. Roerbak tot de inktvis gaart. Je ziet dat de inktvis dan begint om te krullen. Ook dit is in een paar minuten klaar.

Warm de stukjes bolpompoen op en doe de gebakken pijlinktvis er als topping op. Afmaken met royaal zeezout en smullen maar!