Ik begin agar agar steeds meer te waarderen. Je kan er niet alleen geweldige pudding en gelly mee maken maar ook perfecte keto fatbombs. Mijn choco fatbombs smaken naar romige chocomel en kun je gebruiken als snack of als aanvulling op je gezonde vetten.

Fatbombs zijn voor mij vooral snacks die ik in kan zetten als ik zin heb in wat zoets of nog even wat tijd tot een maaltijd moet overbruggen. Door de gezonde vetten die erin zitten

Het recept maakt 6-7 choco fatbombs. Dit is vooral afhankelijk van de grootte van je siliconen cupcake vormpjes.

Maak je zes choco fatbombs dan is de voedingswaarde per stuk 3,16 gram koolhydraten, 2,39 gram eiwitten en 24 gram vetten.

Wat heb je nodig

  • 400 ml ongezoete slagroom 35% vet (Lidl)
  • Voeg 3 druppels vanille extract toe.
  • 75 gram Greensweet Brown of erythritol naar smaak
  • 20 gram cacao (Kruger)
  • 6 gram agar agar
  • Siliconen cupcake vormpjes

Optioneel

  • Wil je de choco fatbombs zuivelvrij maken gebruik dan kokosmelk. De voedingswaarde wijzigt dan wel.

Bereiding

Neem een kleine steelpan, doe daar alle ingrediënten in. Breng langzaam aan de kook. Gebruik je een ander merk dan Greensweet proef dan of de zoetheid naar smaak is. Je mengsel moet zoeter smaken dan je hem wil. Na afkoelen zijn ze minder zoet.

En dan nu een geheimpje. Gebruik een garde als je geen klontjes cacao wil maar een gladde fatbomb. Gebruik een spatel als je klontjes cacao wil. Dat klinkt vast gek maar na het afkoelen zijn die kleine stukjes cacao in de fatbombs stiekem heel erg lekker. Net of je er stukjes chocola in hebt gestopt.

Zodra je mengsel kookt zet je het vuur wat zachter en laat het een minuut of vijf zachtjes koken terwijl je rustig roert.

Daarna giet je elk cupcakevormpje bijna tot de rand vol. Je vult hiermee minimaal 6 cupcake vormpjes. Daarna laat je ze even afkoelen en zet ze in de koelkast. Na een uur zijn ze al uitgehard.

Bewaren doe je in de koelkast, ze blijven gerust minimaal een week goed. Invriezen kan ook maar de agar agar kan dan wat van de bindkracht verliezen.