Ik mocht weer wat lekkers maken voor de foodblogswap van deze maand. De laatste al weer van het jaar. Ik besefte me dat dit het eerste jaar is dat ik elke maand mee heb gedaan. Een leuke mijlpaal! Dit jaar ga ik afsluiten met dit recept voor een heerlijke feta spread die je ook als dip kan gebruiken.

Ik mocht koken van de heerlijke blog van Sonja: Plateful Flavors. O boy, ik had het moeilijk met kiezen. Sonja maakt prachtige foto’s van al haar lekkers en ik kan me heel erg vinden in alle gezonde en vooral heel gevarieerde recepten. Sonja, dit zal niet het eerste recept zijn wat ik van je probeer, je hebt zoveel lekkers online staan!

Ik ging voor de heerlijke “whipped feta spread“. Superlekker op lijnzaadcrackers of keto brood.

Wat heb je nodig

  • 150 gram feta (Lidl)
  • 50 gram roomkaas (Lidl)
  • geraspte schil van een biologische citroen
  • 1 grote teen knoflook, geperst
  • 1 volle eetlepel fijngehakte bieslook
  • 1/2 theelepel zwarte peper uit de pepermolen

Garneertips

  • Ik strooide wat extra bieslook, wat chili vlokken en wat fijngehakte geroosterde en gezouten amandelen op de feta spread.
  • Je kan ook wat zonnebloempitten en pompoenpitten door de feta spread meehakken voor een grovere structuur.
  • Peterselie of dille zijn ook lekker in plaats van de bieslook.

Bereiding

Doe alle ingredienten in een hakmachine of blender en hak fijn tot alles een gladde consistentie heeft.

Pas de kruiden eventueel aan naar je eigen smaak.

Bewaren doe je in de koelkast in een luchtdicht (glazen) doosje voor maximaal een week.