De kunst van het koolhydraatarm zoet bakken begin ik langzaam onder de knie te krijgen. Dit zijn echt de lekkerste muffins die ik in al die maanden keto gebakken heb. Superluchtig, zacht en een fijne structuur die bijna gelijk is aan normaal gebak. Dit was echt even een keuken triomf toen deze de oven uitkwamen haha. Late night baking, dus iPhone foto’s bij dit recept.

Het recept maakt circa 12 keto muffins. Het beslag was voor mij genoeg om 5 normale muffins en 11 mini muffins te bakken.
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd30 minuten
Gebak
Wereldkeuken
Keto, Keto muffins, Koolhydraatarm
12
Madelon
Keukentools
- Oven
- Mengkom
- Muffin vorm
- Spatel
Ingrediënten
- 300 gram amandelmeel, fijn
- 80 gram Greensweet stevia poedersuiker
- 8 gram bakpoeder1/2 theelepel zeezout
- 80 gram gesmolten grasboter
- 80 gram slagroom, 35% vet
- 3l eieren, large
- 1 dopje vanille extract
- 125 gram frambozen
Tips
- Ga voor fijn amandelmeel. Je kan amandelmeel kopen wat ook voor macarons gebruikt wordt. Of, je maalt je gewone amandelmeel even fijn in de keukenmachine zoals ik deed.
- Greensweet stevia poedersuiker is 2 keer zo sterk als gewone suiker. Wil je een ander product gebruiken hou hier dan rekening mee. Ga absoluut voor de poedersuiker versie en niet voor granulaat anders krijg je een minder luchtig resultaat. Heb je geen poedersuiker? Maal je erythritol dan even fijner in een keukenmachine.
- (Gras)boter kan eventueel vervangen worden door extra virgin kokosolie (bijvoorbeeld van Royal Green).
- Wil je de slagroom vervangen door een melkvrij product denk dan aan volvette kokosmelk (bijvoorbeeld van Aroyd).
- Ik gebruik siliconen bakvormen van Silikomart, gebruik papieren muffinvormpjes als je een gewone muffinpan gebruikt.
- Schuif de gevulde siliconen bakvorm op een snijplank en verplaats deze zo naar de oven. Je kan de siliconen bakvorm zo van de snijplank op je bakplaat trekken. Je voorkomt zo knoeien met je beslag.
Bereiding
- Verwarm je oven voor op 175 graden.
- Meng ondertussen het fijne amandelmeel, Greensweet stevia poedersuiker, bakpoeder en zeezout in een mengkom.
- Doe de eieren, slagroom, gesmolten grasboter en vanille erbij en meng tot een glad beslag.
- Vul je bakvorm met het beslag tot een stukje onder de randen. Het gaat flink rijzen dus niet voller want de frambozen gaan er nog in.
- In elke mini muffin vorm heb ik 1 grote framboos in het beslag gedrukt. In de grotere vormen heb ik 3 frambozen per keto muffin gebruikt.
- Bak de keto muffins in 20 minuten gaar. De randen zullen goudbruin kleuren en een prikker komt er droog uit.
- Laat de keto muffins even een minuut of vijf op een afkoelrek staan in de bakvorm. Daarna kun je ze heel makkelijk uit de siliconen bakvorm halen.
Voedingswaarden
Kcal: 240 kcal | Koolhydraten: 2 g | Eiwitten: 7 g | Vetten: 23 g
Share the love! Heb jij dit recept geprobeerd?Tag Waymadi op je social media met @Waymadi of #Waymadifood!
Related posts
14 Comments
Geef een reactie Antwoord annuleren
Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.
Groepscursus ‘Eet jezelf gezonder’
Nieuwsbrief
Coachings Reviews
-
Keto Coaching Starters: Whatsapp + Zoom
Waardering 5 uit 5door Bente -
Keto Coaching Boost Call 60 minuten
Waardering 5 uit 5door Nancy -
Keto Coaching Starters: Whatsapp + Zoom
Waardering 5 uit 5door Kaoutar -
Keto Whatsapp Coaching (Niet voor starters)
Waardering 5 uit 5door Linda
Zojuist gemaakt, zonder de frambozen. Ze zijn echt onwijs lekker en luchtig (lukte mij nooit voorheen), zou het ook werken in een bakvorm? Wat raad je aan dan qua tijd in de oven, misschien 30/35 minuten?
Yay voor de luchtigheid! Ik denk dat je er prima een taart van kan bakken. Qua baktijd schat ik dan inderdaad rond de 30 minuten. Gewoon checken met een prikker. Laat je me weten of het gelukt is?
Ik weet niet precies meer hoe ik aan dit recept gekomen ben maar mijn man heeft ze afgelopen zondag gebakken in een bagel/donut vorm en ze zijn ZO lekker dat we nog net niet onze vingers er bij opeten. Heerlijk gewoonweg
Heeeerlijk!! Wat is nou een beetje normaal om bijv als ontbijt of lunch te eten?
Alles! Ik eet ook regelmatig warm als lunch. Ontbijt sla ik meestal over in combinatie met intermittent fasting.
Hoii, ik begrijp het niet of je opgeklopte slagroom of slagroom room bedoelt?
Hoor het graag wil hem snel maken.
Alvast bedankt
Room is slagroom. Je pakt altijd de volvette ongezoete en ongeklopte versie.
hallo ik heb een vraagje sinds jouw website halal is wil ik weten of vanilleexttact wel mag sinds dat met alcohol gemaakt is..dank je
Het is ook op waterbasis te koop zonder alcohol :)
Lijkt me heerlijk
Jammer zijn niet gelukt!
Wat is er mislukt Amira? Als je het recept precies opvolgt krijg je heerlijke muffins :)
De lekkerste ooit.
Had toevallig geen room 35% in huis…
Heb dan maar gewone volle melk genomen.
Resultaat was meer dan behoorlijk.
Lekker luchtig en fantastisch van smaak…!!
Bedankt voor dit mooie recept.