De kunst van het koolhydraatarm zoet bakken begin ik langzaam onder de knie te krijgen. Voor hartige snacks en lekkere maaltijden draai ik mijn hand niet om, maar omdat ik niet echt een zoetekauw ben is dit voor mij veel lastiger. Echter zijn dit echt de lekkerste keto muffins die ik in al die maanden keto gebakken heb.

Deze muffins met frambozen zijn superluchtig, zacht en een fijne structuur die bijna gelijk is aan normaal gebak. Dit was echt even een keuken triomf toen deze de oven uitkwamen haha. Ik maakte ze tijdens een lekkere late night baking sessie, dus iPhone foto’s bij dit recept.

Het recept maakt circa 12 keto muffins. Het beslag was voor mij genoeg om 5 normale muffins en 11 mini muffins te bakken. Kijk zelf wat voor muffin vom je in huis hebt liggen. Gebruik wel echt een muffin pan met papiertjes of zoals ik een siliconen variant want het beslag is wat zwaar om enkel in papiertjes te scheppen.

Handige tips voor de keto muffins

Je kunt nog heel erg lekker met dit recept variëren. Denk hierbij bijvoorbeeld eens aan het gebruik van kokosmelk in plaats van slagroom. Je kunt de (gras) boter ook vervangen door kokosolie. Zo krijgt je baksel een lekker tropisch smaakje. Meer variaties vind je bovenaan het recept. Mocht je zelf ook nog gaan experimenteren, laat het dan vooral weten!

Zoals je op de fotos kunt zien zijn de muffins lekker stevig, maar ze zijn ook echt fluffy en zacht van binnen. De framboos geeft een heerlijk zoet zure kick doordat je deze er heel in doet. Het fluffy effect komt door het gebruik van poedersuiker. Ik vind dit zelf echt een must. Mocht je dit niet in huis hebben, haal dan je granulaat of erythritol even door een keukenmachine of koffie molentje want het maakt het resultaat echt vele malen beter.

Ben je opzoek naar meer lekkere en verantwoorde snacks, kijk dan ook eens hier.

Keto Frambozen Muffins

Madelon
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Gang Gebak
Keuken Wereldkeuken
Porties 12
calorieën 240 kcal

Equipment

 • Oven
 • Mengkom
 • Muffin vorm
 • Spatel

Ingrediënten
  

 • 300 gram amandelmeel fijn
 • 80 gram Greensweet stevia poedersuiker
 • 8 gram bakpoeder1/2 theelepel zeezout
 • 80 gram gesmolten grasboter
 • 80 gram slagroom 35% vet
 • 3l eieren large
 • 1 dopje vanille extract
 • 125 gram frambozen

Instructies
 

 • Verwarm je oven voor op 175 graden.
 • Meng ondertussen het fijne amandelmeel, Greensweet stevia poedersuiker, bakpoeder en zeezout in een mengkom.
 • Doe de eieren, slagroom, gesmolten grasboter en vanille erbij en meng tot een glad beslag.
 • Vul je bakvorm met het beslag tot een stukje onder de randen. Het gaat flink rijzen dus niet voller want de frambozen gaan er nog in.
 • In elke mini muffin vorm heb ik 1 grote framboos in het beslag gedrukt. In de grotere vormen heb ik 3 frambozen per keto muffin gebruikt.
 • Bak de keto muffins in 20 minuten gaar. De randen zullen goudbruin kleuren en een prikker komt er droog uit.
 • Laat de keto muffins even een minuut of vijf op een afkoelrek staan in de bakvorm. Daarna kun je ze heel makkelijk uit de siliconen bakvorm halen.

Notities

 • Ga voor fijn amandelmeel. Je kan amandelmeel kopen wat ook voor macarons gebruikt wordt. Of, je maalt je gewone amandelmeel even fijn in de keukenmachine zoals ik deed.
 • Greensweet stevia poedersuiker is 2 keer zo sterk als gewone suiker. Wil je een ander product gebruiken hou hier dan rekening mee. Ga absoluut voor de poedersuiker versie en niet voor granulaat anders krijg je een minder luchtig resultaat. Heb je geen poedersuiker? Maal je erythritol dan even fijner in een keukenmachine.
 • (Gras)boter kan eventueel vervangen worden door extra virgin kokosolie (bijvoorbeeld van Royal Green).
 • Wil je de slagroom vervangen door een melkvrij product denk dan aan volvette kokosmelk (bijvoorbeeld van Aroyd).
 • Ik gebruik siliconen bakvormen van Silikomart, gebruik papieren muffinvormpjes als je een gewone muffinpan gebruikt.
 • Schuif de gevulde siliconen bakvorm op een snijplank en verplaats deze zo naar de oven. Je kan de siliconen bakvorm zo van de snijplank op je bakplaat trekken. Je voorkomt zo knoeien met je beslag.
Trefwoord Keto, Keto muffins, Koolhydraatarm