In mijn eerdere recepten voor fatbombs maak ik vaak gebruik van agar agar. Met dit recept voor keto bonbons maak je zelf je chocola met kokosolie. Er zit een lekkere crunch in door de pecannoten.

Voor dit recept heb je een vloeibaar zoetmiddel nodig. Gebruik je een kristal dan zal de structuur van je bonbons niet echt lekker zijn. Bekijk hier mijn tips over het kiezen van een koolhydraatarme zoetstof.

Ik heb mijn siliconen bonbon vormen bij een kookwinkel gekocht.

Wat heb je nodig

  • 120 gram biologische kokosolie op kamertemperatuur (Royal Green)
  • 60 gram pecannoten, grof gemalen
  • 25 gram cacao (Blooker)
  • 25 gram kokos
  • 2 eetlepels slagroom (optioneel)
  • 15 Greensweet stevia vanille druppels of 50 gram Greensweet Sweet Vanille
  • 2 siliconen bonbon vormen

Bereiding

Gebruik een hittebestendige kom of een kleine steelpan. Heb je geen magnetron dan kun je de kokosolie als deze niet makkelijk door is te roeren even smelten op het fornuis. Ik deed het zelf eventjes in de magnetron voor 30 seconden.

Hak de pecannoten kleiner. Het liefst een beetje grof, dan heb je een lekkere bite in de keto bonbons.

Meng alle ingredienten in je kom behalve de stevia druppels. Je past het zoetmiddel aan aan je eigen smaak. Begin met 10-15 druppels, roer en proef. Is het niet zoet genoeg voeg dan steeds 5 druppels toe, roer en proef tot je de smaak lekker vindt. Zelf vond ik 15 druppels zoet genoeg. Teveel stevia toevoegen geeft een bittere nasmaak dus doseer goed.

Uiteraard kun je de stevia weglaten maar de cacao is bitter dus daar moet je van houden.

Gebruik een theelepel om het bonbon mengsel in de bonbon vormen te gieten.


Vervolgens zet je de bonbon vormen in de koelkast om uit te harden. Met een half uurtje is je chocola al gestold.

Ik bewaar de keto bonbons in de koelkast.

Eet smakelijk!