Gegrilde kippendij vind ik ideaal om te maken. Het is snel klaar en overheerlijk. Je kan mijn homemade kipkruiden gebruiken of de marinade uit dit recept gebruiken. Pas het gerust naar je eigen smaak aan. Op de foto hierboven at ik er een salade bij met mayonaise. Kippendij is supermakkelijk combineren. Je kan er elke soort groente of salade naast doen. En met restanten maak je heel gemakkelijk een maaltijdsalade met kippendij.

Je kan het recept verdubbelen als je het wil gebruiken voor foodprep. Een kilo rauwe kippendij geeft gebakken ongeveer 4 porties van minimaal 200 gram.

Wat heb je nodig

  • 1 kilo kippendij
  • 1 volle eetlepel koriander (ketoembar)
  • 2 eetlepels knoflookpoeder (Lidl)
  • 1 volle eetlepel zwarte peper uit de pepermolen
  • 1 volle theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel zeezout
  • 2 eetlepels appelazijn of citroensap
  • scheutje olijfolie
  • Grillpan

Bereiding

In een mengkom mix je de kippendijen met alle smaakmakers. Je kan nu gelijk gaan bakken maar lekkerder is een paar uur of een hele nacht marineren.

Grill de kippendijen in je grillpan tot ze gaar zijn. Ik gebruik mijn wokpit en het vuur staat best hoog. Je wil echt dat de kip dichtgeschroeid wordt zodat alle smaak lekker in de kip blijft. Ik keer ze regelmatig zodat ze gelijkmatig garen. Je bent in 10-15 minuten klaar met bakken even afhankelijk van hoe hoog je vuur staat.

Eet smakelijk!