Zou ik dan toch mijn afkeer voor de structuur van quiche overwonnen hebben? Al sinds ik klein ben kan ik quiche niet echt waarderen. Mijn man daarentegen is er gek op. Aan mij dus de uitdaging om een quiche te maken die we beiden lekker vinden en ook nog een keto proof is.

Ik heb heel wat quiche recepten bekeken en met vriendinnen geappt wat zij er allemaal in deden voor ik eraan begon. Iets met fiasco’s van halfgare quiches die veel te veel naar ei smaakten haha.

Het werd uiteindelijk een bodemloze quiche met gerookte zalm omdat mijn wederhelft daar gek op is. Ik vond hem goed geslaagd dus ik wil vaker gaan experimenteren met koolhydraatarme quiche recepten.

Voedingswaarde quiche

Het recept maakt 4 porties. Per portie is de voedingswaarde:

  • 29,9 gram vet
  • 27,7 gram eiwit
  • 6,7 gram koolhydraten
  • 373 kcal

Wat heb je nodig

  • 1 courgette (minimaal 300 gram)
  • 200 gram gerookte zalm
  • 3 eetlepels milde olijfolie
  • 1 theelepel zwarte peper uit de pepermolen
  • 1/2 theelepel keltisch zeezout
  • 1 grote teen knoflook, fijngehakt
  • 80 gram créme fraiche
  • 3 large eieren
  • 75 gram geraspte grana padano
  • handje fijngehakte verse koriander
  • bakvorm 20-24 cm
  • vel bakpapier

Bereiding

Zet je oven alvast op 180 graden om voor te verwarmen. Gebruik je een Airfryer dan gaat deze ook op 180 graden.

Snijdt de courgette in kleine blokjes en de gerookte zalm in reepjes.

Bak in een koekenpan in de milde olijfolie de knoflook lichtbruin en voeg dan de courgette blokjes toe. Roerbak tot de courgette bijna gaar is.

Doe het vuur uit en schep de gerookte zalm en koriander door de courgette.

Roer ondertussen in een kom de eieren, creme fraiche en 50 gram grana padano door elkaar tot een glad beslag.

Verkreukel je vel bakpapier en leg deze in je bakvorm.

Schep de courgette en gerookte zalm mix in de bakvorm. Giet het beslag er over. Strooi de resterende 25 gram Grana Padano over de quiche.

Bak in het midden van de oven in 20-25 minuten af.

Gebruik je een Airfryer dan is de baktijd rond de 15 minuten op 180 graden.

Eet smakelijk!

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.