Ik geef maar gelijk een waarschuwing. Deze keto lemon bars zijn zo lekker dat je echt moet portioneren. Ze zijn goed in te vriezen dus met deze batch heb je gelijk een voorraadje liggen. Ze smaken als the real deal koolhydraatrijke versie en komen qua structuur ook bijna overeen.

Ik ben ontzettend gek op lemon curd en deze bars zijn een stuk makkelijker te maken en smaken precies naar lemon curd!

Let op bij dit recept dat je hier goed fatadapted voor moet zijn gezien het amandelmeel.

Keto Lemon Bars

Lemon bars die passen in een koolhydraatarm of ketogeen eetpatroon! 
5 van 6 stemmen
Afdrukken Laat een reactie achter
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd1 uur
Totale tijd1 uur 10 minuten
Zoet
Wereldkeuken
Keto, Koolhydraatarm, Lemon bars
16 stuks
Madelon

Keukentools

  • Vel bakpapier
  • Ovenschaal 24 x 19 cm
  • Rasp voor de citroen
  • Mengkom
  • Oven

Ingrediënten

Wat heb je nodig voor de bodem

  • 300 gram amandelmeel, fijn
  • 150 gram (gras)boter, gesmolten
  • 75 gram Greensweet Stevia Brown
  • snuf zeezout
  • 1 theelepel xanthaangom, afgestreken

Wat heb je nodig voor de citroen laag

  • 6 eieren, large
  • 6 citroenen, het sap
  • 3 citroenen, het rasp
  • 150 gram Greensweet Stevia Sweet Vanille
  • 75 gram amandelmeel, fijn

Tips

→ Snijden doe je met een (niet gekarteld) scherp mes. Wil je een ‘clean cut’ gebruik dan smaakloos flossdraad.

Bereiding

Bereiding bodem lemon bars

  • Zet je oven op 175 graden om voor te verwarmen.
  • Meng alle ingrediënten goed door elkaar. Bekleed een ovenschaal van 24×19 cm met een vel bakpapier. Even verkreukelen helpt makkelijker in je ovenschaal doen.
  • Verdeel het koekbodem mengsel over de bodem van de ovenschaal. Even goed aandrukken met de bolle kant van een lepel zodat je een egale koekbodem voor de lemon bars krijgt. 
  • Bak de lemon bars bodem nu 25 minuten in het midden van de oven. 
  • Daarna minimaal 10 minuten laten afkoelen in de ovenschaal op een rooster voor je de citroenvulling er op stort. 
  • Zet je oven niet uit en maak in de tijd dat de lemon bars koekbodem afkoelt de citroen laag.

Bereiding citroen laag

  • Meng alle ingrediënten voor de citroen laag tot een glad beslag. Stort dit mengsel op de afgekoelde koekbodem. 
  • Bak de lemon bars op 175 graden voor circa 35 minuten. Ze zijn klaar als je ziet dat de citroenlaag is gestold. Wanneer het net uit de oven komt kan het nog wat zacht aanvoelen, maar het moet wel stevig zijn. 
  • Nu het moeilijkste van dit recept: laat de lemon bars volledig afkoelen op een rooster. 
  • Tip: Ik til de bars pas na minimaal 15 minuten afkoelen in de ovenschaal die op het rooster staat er voorzichtig uit zodat ze verder kunnen afkoelen op het rooster. Doe je dit eerder dan is de kans groter op breken.