Dat moment dat je je eigen recept ombouwt en afvraagt of ze wel gaan lukken wat je in je hoofd hebt wordt een victorie moment na het openen van de oven! De laatste weken vind ik het fijn om in de avond even een momentje voor mezelf te nemen. Vaak betekent dat recepten bedenken en uitwerken.

Voor deze knapperige koolhydraatarme galetten nam ik mijn recept voor Keto shortbread cookies als basis maar dan zonder het kokosmeel. Ik wilde een koekje maken wat zowel knapperig was en zonder kokossmaak. Geloof het of niet, ik ben geen mega kokos fan.

Galetten van notenmeel

Galetten zijn eigenlijk hele dunne wafeltjes en daar doen deze koekjes me echt aan denken. Ze zijn knapperig na afkoelen en lekker dun. Wanneer je hazelnoten niet lekker vindt of wellicht een intolerantie voor hebt kies dan in dit recept voor dezelfde hoeveelheid geroosterde macadamianoot die je even fijnmaalt in een keukenmachine. Je hebt hier een romig smakende noot voor nodig en hazelnoten en macadamianoten zijn dan de beste keuzes. Voor de lekkerbekken: mix eens hazelnootmeel en macadamianootmeel!

Waarom geen amandelmeel in dit recept? Ik ben aan het experimenteren geslagen met andere notenmelen omdat amandelmeel me net even te neutraal is. Wanneer je noten roostert en ze tot mee maalt krijgen ze een heel andere smaaksensatie dan amandelmeel wat vaak van ingeroosterde noten is gemaakt. Uiteraard kan het wel, maar de smaak veranderd echt volledig.

Suikervrije genieten

Om de galetten suikervrij te maken gebruik ik de Sweet Caramel van Greensweet Stevia (klik voor de kortingscode en review) gemaakt van erythritol en stevia. Deze heerlijke Caramel versie geeft deze cookies echt een smaakboost in combinatie met de sinaasappel etherische olie. Let op dat je niet elke etherische olie zo maar in je eten kan verwerken. Wees er 100% zeker van dat je zuivere kwaliteit hebt.

Hazelnoot galettes

Hazelnoot galettes maar dan koolhydraatarm en ketogeen!
4.8 van 5 stemmen
Afdrukken Laat een reactie achter
Voorbereidingstijd10 minuten
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd30 minuten
Zoet
Ketogeen & Koolhydraatarm
Koekjes
11 stuks
Madelon

Keukentools

  • Oven
  • Mengkom
  • Spatel
  • Bakplaat + bakpapier

Ingrediënten

Tips

De xanthaangom werkt als bindmiddel in deze koekjes en kan dus niet weggelaten of vervangen worden. 

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 175 graden.
  • Meng alle ingrediënten en maak 11 balletjes.
  • Druk de balletjes wat plat op de bakplaat. Geef ze royaal de ruimte.
  • Bak de koekjes in 10 minuten gaar in de voorverwarmde oven.
  • De koekjes lopen uit. Laat ze volledig afkoelen voor je ze van de bakplaat haalt, ze harden uit tijdens het afkoelen.

Voedingswaarden

Serving: 1 galette | Kcal: 162 kcal | Koolhydraten: 1.2 g | Eiwitten: 2.1 g | Vetten: 16.7 g
Share the love! Heb jij dit recept geprobeerd?Tag Waymadi op je social media met @Waymadi of #Waymadifood!