Ben jij ook fan van de Indonesische keuken? Deze ketoproof rendang mag dan echt niet ontbreken tussen je lievelingsrecepten. Heerlijk zacht vlees wat de tijd heeft gekregen om te sudderen en mals te worden met de typische smaken van de Indonesische keuken. De fusion kok in mij kon het niet laten het te combineren met een heerlijk frisse witlof salade. De combinatie met keto rendang is echt heerlijk en lekker fris.

Heb je liever het rijst idee erbij? Ga dan voor bloemkoolrijst die je kort wokt of opbakt om de bite te behouden. Dan heb je ook je groenten bij deze smakelijke keto rendang en komt het dichter in de buurt van de koolhydraatrijke versie. Tegenwoordig maak ik ook mijn Indonesische nasi volledig ketoproof en bloemkoolrijst is daarbij echt een uitkomst.

Vind je het leuk als ik meer recepten uit de Indonesische keuken ketoproof ga maken, geef het dan aan in een reactie.

Wat is (keto) rendang?

Rendang is echt een klassiek stoofgerecht, oorspronkelijk uit Sumatra. Meestal gemaakt van rundvlees, maar je kan natuurlijk variëren met andere rode vleessoorten. Ik kan je aanraden om even langs een Indische toko te gaan voor de kruiden die je nodig hebt. De reguliere supermarkten hebben basis ingrediënten zoals djeroek peroet (limoenblad), of sereh (citroengras), meestal niet in het assortiment.

Rendang kun je zien als een draadjesvlees gerecht. Omdat het vlees lang de tijd heeft gekregen om te garen op zacht vuur wordt het mals als boter.

De grote vraag is dan, is dit een authentiek recept? Niet helemaal. Ik heb het recept wat versimpeld en ketoproof gemaakt. Sommige ingrediënten zoals tamarinde zijn namelijk zo suikerrijk dat ze niet geschikt zijn in een ketogeen eet patroon. Daarom heb ik voor mijn favoriete merk Greensweet Stevia als suikervervanger gekozen. Toch het zoetje maar dan zonder de koolhydraten.

Ik ga je niet langer in spanning houden, geniet van dit heerlijke recept voor keto rendang!

Indonesisch koken: Keto Rendang

De keto versie van heerlijke Indonesische Rendang. Ben jij fan van de Indonesische keuken?
0 van 0 stemmen
Afdrukken Pin Laat een reactie achter
Voorbereidingstijd30 minuten
Bereidingstijd3 uur
Totale tijd3 uur 30 minuten
Hoofdgerecht
Aziatisch, Indonesisch
Indonesisch koken, Rendang
4
Madelon

Keukentools

  • (Gietijzeren) stoofpan
  • Keukenmachine

Ingrediënten

Nodig voor de Rendang boemboe

  • 1 grote ui, (150 gram)
  • 4 tenen knoflook
  • 2 eetlepels Coconut Aminos, of Kikkoman Japanse sojasaus
  • 2 eetlepels Greensweet Stevia Brown
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 4 cm verse gember, geschild
  • 2 theelepels koriander, poeder
  • 1 theelepel komijn

Verder nodig

  • 1 kilo runderpoulet, in blokjes
  • 3 blaadjes djeroek peroet (limoenblad), of 1 gekneusde stengel citroengras
  • 400 ml Aroyd kokosmelk
  • 4 eetlepels milde olijfolie

Bereiding

Rendang boemboe maken

  • Hak de ingredienten voor de boemboe in een keukenmachine tot een dikke pasta.

Rendang maken

  • Verhit de (gietijzeren) pan en roerbak de boemboe in de olijfolie voor een paar minuten.
  • Voeg de runderpoulet toe en schep deze op hoog vuur om tot deze licht begint te bruinen.
  • Voeg de djeroek peroet en kokosmelk toe, roer alles even goed door, deksel erop en laat stoven voor 2-3 uur op het kleinste vuurtje van je fornuis.
  • De rendang is klaar wanneer de runderpoulet uit elkaar valt wanneer je er met een vork in prikt.
Share the love! Heb jij dit recept geprobeerd?Tag Waymadi op je social media met @Waymadi of #Waymadifood!