Recept: Homemade Hamburger

Fastfood. Soms moet je gewoon even splurgen en aan je verlangens toegeven ;) En wat is er nou lekkerder dan homemade fastfood ;) Deze hamburgers gaan er in als zoete koek!

Wat heb je nodig:

  • 2 hamburgers per persoon (Mekkafood Beefburger)
  • 1 plakje cheddarkaas per broodje (gewoon goedkoop eigen merk supermarkt nemen)
  • 1 plakje President Cheddarkaas per broodje
  • Heinz Tomatenketchup
  • 1 ui in halve maantjes
  • boter en olie
  • schijfjes jalepeño
  • hamburgerbroodjes (broodafdeling van elke supermarkt)

Bak de beefburgers in wat boter of olie aan tot ze gaar zijn. Doe in een klein koekenpannetje een klontje boter en een scheut olie. Hierin maak je je gebakken ui. Liefst met een dekseltje erop zodat de ui lekker juicy blijft en toch lekker aanbakt en daardoor een beetje gaat carameliseren en je die rijke smaak krijg dit je wilt. Vergeet niet te roeren en je hamburgers om te draaien.

Ondertussen snij je de hamburgerbroodjes open en doe je op de boven- en onderkant een plakje kaas. Leg op elk broodje een hamburger. Doe er een toef ketchup op en een flinke lepel gebakken uien. Paar stukjes jalapeño er op en broodje dichtvouwen.

Bon appetit!

10 Comments
    1. Dat is jammer als je daar op reageert ja. Ik moet ook niet te vaak die burgers eten om dezelfde reden ;). Je zou als vervanging zelf hamburgers kunnen maken. Als je een goede keukenmachine hebt kost dat je maar 5 minuten extra :)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>