[print_link]

Al een tijdje geleden gemaakt met moeders, maar nog niet geplaatst ;) Een lekkere en simpele plaatkoek die verbazingwekkend lekker smaakt! Het fruit erin kun je natuurlijk zelf naar smaak aanpassen en afwisselen. Wat gehakte noten erdoor is ook erg lekker. 

  • 400 gram ecologische havervlokken (natuurwinkel)
  • 100 gram rietsuiker (125 gram tot 150 gram als je van zoet houdt)
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 potje cranberry compote of cranberry jam
  • theelepel zout
  • 125 gram roomboter
  • 3 eieren
  • Eventueel 100 gram cranberry’s

Jullie ziet het goed, er wordt geen meel gebruikt in dit recept. Je krijgt hierdoor een lekkere crunchy koek.

Het recept is eigenlijk te simpel voor woorden. Laat je oven alvast voorverwarmen op 180 graden. Smelt je roomboter, gebruik je keukenmachine of mixer om dit met de suiker tot een mooi geheel te kloppen en voeg vervolgens de rest van de ingrediënten toe. Goed roeren tot je een mooi mengsel hebt en vervolgens in een bakblik doen waar je al een velletje bakpapier hebt ingedaan. Uitstrijken tot het mooi is verdeeld en hop in de oven. Afbakken in het midden van de oven op 180 graden in ongeveer 40 minuten.

Na het bakken even laten afkoelen zodat je koek wat steviger wordt en daarna in vierkanten of rechthoeken snijden.

Pot thee erbij en smullen maar! :D