Jaren geleden maakte ik wekelijks pasteitjes. Sinds ik deze kippendijpasteitjes heb gemaakt vraag ik mezelf af waarom ik het niet meer heb gedaan het afgelopen jaar. Ze zijn verrukkelijk! Lekker als snack maar hier ook graag gegeten door de man mee naar werk of als maaltijd met een bord rauwkost en hete sambal.
De ingrediënten zijn voldoende voor 10 goedgevulde pasteitjes met krokante kaas bovenop. Varieer gerust met de ingrediënten of pas het recept aan naar je eigen smaak. Wij houden van goed gevulde kippendijpasteitjes dus proppen ze lekker vol!
Wat heb je nodig
- pakje bladerdeeg van 10 stuks
- 300 gram kippendij
- jumbo kipkruiden
- 10 ontpitte groene olijven, gevierendeeld
- 10 ontpitte zwarte olijven, gevierendeeld
- halve rode ui in ringen
- kleine rode paprika, zaadlijsten verwijderd, gesneden in kleine stukjes
- 1 rode of groene peper, zaadlijst verwijderd, gesneden in halve ringetjes
- handvol fijngehakte verse peterselie
- 125 gram fetakaas in kleine blokjes
- halve theelepel knoflookpoeder
- drupje olie
- zwarte peper naar smaak
- zeezout naar smaak
- geraspte kaas of mozzarella
- grillpan
- mengkom
- bakpapier
Bereiding
Begin met het bladerdeeg uit de vriezer te halen. Laat het nog wel in de verpakking.
Verwijder teveel aan vet van je kippendij en wrijf deze licht in met wat kipkruiden. Wrijf een drupje olie over de bodem van je grillpan voor je hem verhit. Schroei de kippendij eerst dicht aan beide kanten en bak deze daarna goed gaar in een minuut of 5. Niet vergeten tussendoor te draaien! Tegelijk met de kip leg je de rode ui in de pan en laat deze meegrillen. De ui wordt zoetig door het grillen en geeft een rijke smaak aan je pasteitjes.
Terwijl de kip aan het bakken is snijd en meng je de overige ingrediënten voor de vulling. Ben je geen snelle snijder, draai dan deze en de vorige stap om en begin hiermee. Hou je van heet? Laat dan de zaadlijsten in de peper zitten ;)
Snijd je kip in kleine stukjes. Proef de kippendijstukjes en breng ze extra op smaak met zeezout en zwarte peper en eventueel wat knoflookpoeder.
Leg je bladerdeeg uit zodat het verder kan ontdooien en vouwbaar wordt. Zet je oven op 200 tot 225 graden. Pas dit aan aan je bladerdeeg (verschilt per merk).
Normaal vouw ik pasteitjes op een plank dicht maar met deze grove ingrediënten gaat dat makkelijker in de hand. Hou ze zoals de foto, en vouw de bovenste en onderste punt naar elkaar toe.
Knijp de randen dicht en leg het pasteitje neer. Druk met een vork de randen goed dicht. Schuif je bakplaat in de oven en laat deze 15 minuten bakken.
Na 15 minuten haal je je bakplaat uit de oven en strooi de kaas over de pasteitjes. Het gaat makkelijker als de pasteitjes dicht bij elkaar liggen ;)
Nog even terug in de oven tot de kaas mooi bruin is en je kippendijpasteitjes zijn klaar. Warm erg lekker maar koud een smaakbommetje.
Een variatietip is om de gegrilde uien niet in de kippendijpasteitjes te verwerken maar boven de pasteitjes te doen samen met de geraspte kaas. Ook heerlijk!
Eet smakelijk!
in shaa Allah het proberen waard!!!!
Oeww, wat ziet dat er goed uit! *slaat pagina op*
dat moet ik echt proberen
Yummmm op instagram zat ik al bij je foto te kwijlen haha
Die wil ik eens proberen te maken. Ziet er lekker uit
wow, dit ziet er heerlijk uit!
Deze gaan het zaterdag worden heb ik net besloten!! Ik kan niet naar de foto kijken zonder te kwijlen!!!
Kan je de pastijtjes ook in de vriezer bewaren en dat je ze later in de oven afbakt of kan dat niet omdat de kip al in de pan is geweest?
Ik denk dat het bladerdeeg daar heel zompig van zal worden. Dit zijn echt pasteitjes om gelijk vers te eten.