wdwe eid ul adha

Vorige week zaterdag was het al weer ‘Eid ul Adha! Oftewel, het islamitische offerfeest. Jullie vinden het vast wel leuk om eens mee te kijken wat wij toen aten met vrienden.

wdwe eid ul adha

Mocht je nou meer willen lezen over  ‘Eid ul Adha en wat er aan vooraf gaat dan kun je deze uitgebreide blog van Jorien eens bekijken.

Wij eten elke ‘Eid samen met een vaste vriendengroep. De groep is door de jaren gegroeid door trouwen en gezinsuitbreidingen en dat maakt dat het gewoon een grote familie is geworden. Heel leuk! De persoonlijke foto’s ga ik hier niet delen in verband met onze privacy, maar wel het eten!

De lezers die mij al langer volgen weten dat de roots van hubby in Sudan liggen. Wat je hier ziet zijn dan ook typische gerechten die in Sudan worden gegeten met feestelijkheden zoals ‘Eid. ‘Eid ul adha, het offerfeest is het grootste feest in het islamitische jaar. Het suikerfeest duurt maar 1 dag, het offerfeest een aantal dagen.

Hierboven zie je een rucolasalade.

wdwe eid ul adha

En de lieve dame die geduldig de salade aan het snijden was. Zien jullie het mooie licht op de foto’s? We zaten buiten! In oktober <3

wdwe eid ul adha

Sjeija. Ik schreef er al eens vaker over. Gestoofd lamsvlees met veel knoflook en ui gegaard in zijn eigen sappen. Daarna nog even opgebakken voor een mooi ‘korstje’. Supermals en echt een smaakbom.

wdwe eid ul adha

Dama’a. Lamsvlees gestoofd in een uiensaus die verrijkt is met onder andere tomaten. Wij maken dit zelf thuis graag met gurasa, Sudanenees platbrood.

wdwe eid ul adha

Sjeija djamour. Oftewel lamsvlees van de barbecue. Deze was zo lekker dat een foto maken niet eens lukte. Het was op voor ik mijn camera kon pakken haha. Mister Z. heeft hier ook lekker van zitten te smullen. Baby houdt van pittig ;)

wdwe eid ul adha

Homemade kofta. Met heel hollands gesneden augurken haha. Maar wat een gouden combi is dat. Kofta is gekruid gehakt wat met de hand tot worstjes wordt gevormd en daarna gebakken. Heerlijk!

 

What Did We Eat Flashback

Om even in Arabische sferen te blijven is de flashback van deze week ook een heerlijk Arabisch gerecht. Fattah!

Arabische Fattah Fotorecept

Het heeft lang geduurd voor ik deze online kon plaatsen haha. Bedankt voor jullie geduld daarvoor! Maar hij staat er. Probeer hem vooral eens uit met de salatat dakwa.

Lijken de gerechten die wij op ‘Eid ul Adha aten jullie wat?

Love Madelon