#waymadifood limoen munt aardbei limonade

Afgelopen week hebben we al een voorproefje gehad van het mooie weer en dat zorgt weer voor food inspiratie! In Sudan heb ik een favoriete limonade van limoen en munt. Het recept hiervan zal ook nog online komen te staan binnenkort. Deze week maakte ik een paar keer een variant op deze frisse limonade: Limoen Munt en Aardbei Limonade. Heel simpel om te maken en je krijgt hier gegarandeerd veel complimenten over ;)

#waymadifood limoen munt aardbei limonade-4

Voor 2 grote glazen limoen munt limonade met aardbei van 400 ml heb je nodig:

  • sap van 3 limoenen
  • 200 gram zoete aardbeien
  • 200 tot 250 ml water
  • handje verse munt blaadjes
  • 3 eetlepels rietsuiker (of ander zoetmiddel naar keuze)
  • een blender

De structuur van deze limonade ligt tussen sap en limonade in door de aardbeien. De munt geeft het een fris tinteltje en de limoen maakt het helemaal af. De aardbeien zorgen al voor flink wat zoetigheid maar omdat er limoen in zit moet je wel bijzoeten. Je kan zelf bepalen hoe zoet je je limonade wil. Wij vinden 3 eetlepels rietsuiker voldoende, maar dat is volledig naar je eigen smaak aan te passen ;)

#waymadifood limoen munt aardbei limonade-3

Doe alle ingrediënten in je blender en laat deze draaien tot alles helemaal fijn is. That’s it! Even in de koelkast wanneer het warm weer is of wat ijsblokjes erin maken het helemaal af. Ijsblokjes kun je nog leuker maken door er wat muntblaadjes in te vriezen. Wil je helemaal uitpakken dan zet je op het glas een schijfje citroen aan de zijkant en een muntblaadje.

#waymadifood limoen munt aardbei limonade-2

Wij drinken deze simpele limonade graag bij een lekkere lunch zoals deze. Broodjes met zalm en avocado en zwarte peper. Rucola en radijsjes ernaast en een glas van deze heerlijke limonade.

Lenteproof, makkelijk en ontzettend lekker!

Wat is jouw favoriete limonade of drankje voor warm weer?

Love Madelon