Echiladas Guacamole Cornbread

Guacamole is een van mijn lievelingssmeerseltjes. Veel mensen gebruiken het als dip, maar net zoals baba ganoush en hummus smeer ik het graag op broodjes of crackers of gebruik ik het als bijgerecht bij het warme eten. Guacamole met gerookte zalm is ook een gouden combinatie!

De afgelopen weken aten wij veel Enchiladas, daar past guacamole perfect bij. Op de foto zie je ook opgebakken Maisbrood. De laatste dagen crave ik soulfood <3 Mijn recept voor guacamole moet ik dan natuurlijk delen.

Wat heb je nodig

 • 3 rijpe avocado’s (ik gebruik graag Hass avocado’s)
 • 1 fijngehakte groene peper of 1/2 jalapeño peper
 • sap van 1/2 tot hele limoen
 • 1/2 fijngehakte rode ui
 • 2 tenen knoflook
 • 4 eetlepels fijngehakte verse koriander
 • zeezout naar smaak
 • optioneel: 2 Roma tomaten
 • optioneel: 1/2 theelepel komijn

Guacamole

Bereiding Guacamole

Ik gebruik een vlijmscherp hakmes maar je kan ook alles in je keukenmachine stoppen en fijn laten hakken. Ziet er wat minder feestelijk uit maar de smaak is er niet minder om.

Doe je alles wel met de hand dan kun je deze stappen volgen voor guacamole maken.

Halveer je avocado’s, haal de pit er uit en lepel het vruchtvlees in een kom. Prak de avocado met een vork en doe er gelijk het sap van de limoen bij. Zo blijft de avocado mooi groen. Ik hou enorm van guacamole met een zure smaak dus gebruik de hele limoen. Voor een meer gebalanceerde smaak is een halve limoen genoeg.

De peper, rode ui en koriander hak ik in een keer allemaal fijn en roer ik door de geprakte avocado. Gebruik ik tomaat dan snij ik deze in kleine blokjes. Als laatste pers ik de knoflook en roer alles goed door elkaar. Op smaak brengen met zeezout (en eventueel komijn) and you’re done!

Guacamole is het lekkerste als je het afdekt met huishoudfolie en minimaal een uur in de koelkast zet. De smaken kunnen zo lekker intrekken. Goed afgedekt in de koelkast blijft Guacamole een dag of 2 tot 3 goed. Wel voor het serveren dan nog even goed doorroeren.

Maak jij wel eens zelf guacamole?

Love Madelon Post Signature

12 Comments
 1. Ow ik maak het af en toe voor op mijn broodje. Dan gebruik ik geen boter maar dit en dan natuuuurlijk met kaas. Ik vergeet alleen door dat ik advocados heb en dan zijn ze helemaal bruin van binnen. Zo stom.

 2. Jaaa is op dit moment echt weer een favoriet hier thuis. Mijn man maakt hem iets anders, vertel ik je nog wel haha. Maar deze ga ik ook snel proberen.

  Liefs Daniëlle ♡

 3. Lekker! Toevallig gisteren nog gemaakt, I love it! Ongeveer hetzelfde als jouw recept, alleen willen de mannen hier geen pepers eten. Dat maakt hem wel wat saaier die guacemole, haha. Maar heerlijk! Ik kan zo een heel schaaltje opeten!

  Liefs, Camilla

Leave a Reply

Your email address will not be published.