Peanut butter cookies-2

Pindakaas Koekjes

Tijdens deze Ramadan heb ik met Mister Z meerdere keren koekjes gebakken. Hij vindt het enorm leuk om mee te helpen met koken dus deed ik in zijn daily gift bags ook activiteiten als samen koken.

Kieskeurige miepen als wij zijn vielen niet alle koekjes in de smaak maar deze wel! Van buiten een beetje krokant en van binnen nog een beetje zacht met een lekker romige notensmaak. Ze waren in no time op. Hubby vond ze ook heerlijk voor bij de koffie.

De verhoudingen in dit recept heb ik een keer genoteerd tijdens een kookprogramma. Mijn geheugen laat me alleen in de steek om welk programma het ging. Hier in huis slingeren de blaadjes en mijn notitieboek vol (nog te maken of verder uit te werken) recepten en kookideëen nog wel eens rond dankzij de dreumes met opruimwoede. Heeft hij vast van zijn vader ;).

Het recept was in ieder geval zo simpel dat het zeer snel te maken is. Dit recept bevat geen ei of tarwe.

Wat heb je nodig

  • 75 gram gesmolten roomboter
  • 100 gram speltmeel (volkoren dus)
  • 100 gram rietsuiker
  • 50 gram pindakaas
  • snuf zeezout
  • bakplaat of ovenrooster
  • bakpapier

Bereiding

Verwarm je oven alvast voor op 180 graden.

Dit wordt het kortste recept ever haha. Meng alle ingrediënten in een mengkom tot je een bal kan vormen.

Halveer de deegbal en herhaal dit tot je 16 gelijke stukjes deeg hebt en draai deze met koele handen tot kleine balletjes.

Peanut butter cookies-3

Leg een vel bakpapier op je bakplaat of ovenrooster en verdeel de balletjes daar op.

Bak ze af in ongeveer 15 minuten. Laat ze af koelen op een rooster.

Eet smakelijk!

Dit artikel is onderdeel van de Ramadan Challenge 2015. Meer lezen? Hier vind je alle Ramadan Challenge artikelen.