Sinds de komst van de Airfryer wordt hij flink gebruikt. Ik zal er nog een review over schrijven, voor mij is dit apparaat echt te handig! Veel mensen denken dat het alleen een frituur vervangt maar het is nog veelzijdiger. Ik maak er niet alleen patatjes of gekruide aardappels in zoals deze Wedges, maar ook veel kip en je kan er zelfs gebak of (afbak)broodjes in maken.

Deze Airfryer kipkluifjes is het eten wat makkelijk voor te bereiden is. Ik marineer de kip meestal de avond van tevoren als ik weet dat we een drukke dag krijgen. Dan hoef ik alleen maar de Airfryer aan te zetten en de kip af te bakken in een klein half uurtje.

Als je naar de ingrediënten kijkt dan gebruik ik geen extra zout. De kipkruiden bevatten al zout. Vind je het te weinig zout naar je smaak? Dan kun je als de kipkluifjes klaar zijn nog een beetje zeezout erover strooien. Dat is lekkerder dan extra zout in de marinade te doen.

Ik heb dit recept voor Airfryer kipkluifjes ook voor jullie opgenomen als videorecept. Zet ‘m op HD voor de beste kwaliteit! Ben jij al geabonneerd op mijn Waymadi Youtubekanaal? Je doet me daar een groot plezier mee!

Natuurlijk heb ik het recept ook voor je uitgeschreven met wat extra tips.

Wat heb je nodig

  • 1 kilo kipkluifjes of kipdrums
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels kipkruiden (Jumbo eigen merk)
  • 1 el knoflookgranulaat
  • 2 tl chilivlokken
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl zwarte peper uit de molen

Bereiding

Meng de kruiden met de olijfolie en smeer de kip in met het kruidenmengsel.

De kip moet nu minimaal 1 uur afgedekt in de koelkast. Een hele dag of nacht is nog beter. De smaken trekken er dan helemaal in wat nog lekkerder is.

Stel de Airfryer in op 160 graden en 25 minuten. De laatste 6 minuten gaat de temperatuur omhoog naar 185. Je kan het ook omdraaien door de eerste paar minuten de temperatuur hoog te zetten en daarna omlaag. Wij vonden het resultaat dan droger en wat minder lekker.

Na 25 minuten zijn de Airfryer kipkluifjes klaar om aan te vallen! Op dagen dat ik weinig tijd heb eten we er rijst met salade bij. Het makkelijke van kip is dat het overal bij past. Heb ik restjes hutspot, aardappels of nasi liggen dan is wat kip en groenten erbij weer een heerlijke maaltijd.

Eet smakelijk!

Wil jij meer Airfryer recepten op Waymadi.nl zien? Laat het me weten in een comment :)