Bliss balls maken stond al een tijdje op mijn lijstje. Deze balletjes zijn erg populair bij de healthy food bloggers, ik vind ze heerlijk omdat ze bomvol smaak zitten. Je kan ze zo gezond of ongezond maken als je zelf wil. Ik hang er meestal tussenin haha.

Voor de Foodblogswap van januari zag ik bij de blog van Marijke choco-pinda snack balletjes. Daar maakte ik mijn eigen versie op. Ze doen me ergens een beetje denken aan salty caramel met pindasmaak met een vleugje honing. Dit recept maakt 18-20 kleine bliss balls van minimaal 15 gram per stuk (2 cm doorsnede).

Wat heb je nodig

 • 125 gram zachte dadels (ajwa of sukkary)
 • 50 gram fijne havermout
 • 125 gram pure pindakaas met een beetje zeezout (Heleas Aldi)
 • 15 gram honing of dadelstroop of agavesiroop
 • 1 volle eetlepel rauwe cacao (optioneel)
 • sesamzaadjes en kokos als garnering

Hou je niet van pindakaas of heb je een pinda allergie? Je kan de pindakaas ook vervangen door een andere pure notenpasta, zoals amandelpasta of cashewpasta. Een andere optie is tahin (sesampasta) maar die smaakt voor mij persoonlijk te sterk in deze snack balletjes.

Bereiding

Neem een sterke blender of hakmachine. Doe de dadels, havermout, pindakaas en honing er in. Vergeet niet de dadels te ontpitten en ik heb ze zelf even grof gehakt voor ik ze in mijn hakmachine deed.

Hak alles fijn. Ik heb het niet glad gepureerd, een beetje bite is heel lekker in de bliss balls.

Draai er balletjes van. Elk balletje is hier minimaal 15 gram.

Rol de bliss balls door sesamzaadjes of geraspte kokos. Zelf vind ik de sesamzaadjes het lekkerste.

Eet smakelijk!


Bliss balls: Date and peanut balls #Foodblogswap

Making bliss balls has been on my bake list for some time. These little balls are very popular with the healthy food bloggers. I like them for their full flavours. Appending on the ingredients you can choose to make them as healthy or onhealthy as desired. I mostly keep them in between haha.

For the Dutch Foodblogswap of Januari I saw chocolate-peanut snack balls on Marijke’s blog. They were just calling for me to make my own version. These bliss balls remind me of a hint of salty caramel with peanut flavour and a dash of honey. My recipe makes 18-20 little bliss balls of at least 15 grams a piece.

What do you need

 • 125 grams of soft dates (ajwa of sukkary)
 • 50 grams fine oatmeal
 • 125 grams pure peanutbutter with a little sea salt
 • 15 grams honey or date syrup or agave syrup
 • 1 full tablespoon raw cacoa (optional)
 • sesame seeds and grated coconut for garnish

Don’t like peanut butter or do you have a peanut allergy? Peanut butter is easily replaced by another nut butter, like almond butter or cashew butter. Another option is tahin (from sesame) but I find the specific taste too dominant for bliss balls.

Preparation

Use a strong blender or chopping machine. Add dates, oat meal, peanut butter and honey. Don’t forget to remove the kernels from the dates. I also chopped them roughly before adding them in my chopping machine.

Chop it all. I like a little bite so only let my chopping machine mix it all en make it al little smaller.

With clean hands make little balls of at least 15 grams.

After rolling the balls, roll them trough sesame seeds or grated coconut.

Enjoy!