Granola is echt een vaste toevoeging aan mijn voorraadkast geworden. Homemade ofcourse! Deze dadel granola is voor de zoetekauwen onder ons. Je kan er zelfs extra stukjes fijngehakte dadels bij doen als je nog meer zoet wenst. Ik hou van granola omdat het zo makkelijk te combineren is. Vaak doe ik ook een handje op mijn havermoutpap, dat smaakt zo lekker!
Wat heb je nodig
- 300 gram havermout
- 5 eetlepels dadelstroop
- 50 gram zonnebloempitten
- 50 gram pompoenpitten
- 100 gram cashewnoten
- 1 eetlepel zonnebloemolie of kokosolie
- 100 gram cranberry’s of 100 gram gehakte dadels (of beide, voor de zoetekauwen)
Bereiding
Laat je oven alvast voorverwarmen op 160 graden.
Meng alle ingrediënten voor de dadel granola behalve de cranberry’s (en/of gehakte dadels) in een mengkom tot alles goed is gemengd. Dan stort je het granola mengsel op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de dadel granola op 160 graden voor 16-18 minuten. Zodra je het ruikt is het gaar en lekker krokant. Na 8 minuten even omscheppen zodat de dadel granola aan alle kanten lekker krokant gebakken wordt.
Tijdens het afkoelen doe ik de cranberry’s en stukjes gehakte dadel er al bij. Even goed doorscheppen. Daarna bewaar je de dadel granola in een luchtdichte (glazen) pot.
Wil je meer van mijn granola recepten bekijken klik dan op de link.
Fresh date granola
Granola has become a regular in my cupboard the last months. Homemade ofcourse! This date granola is a special for my sweettooth friends. You can even add some extra chopped up dates to add more natural sweetness.
I love granola because it’s so easy to combine. My oatmeal porridge is not finished without a scoop of granola on top!
What do you need
- 300 grams of oatmeal
- 5 tbsp date syrup (no added sugars, pure date syrup!)
- 50 grams of sunflower seeds
- 50 grams of pumpkin seeds
- 100 grams of unsalted cashew nuts
- 1 tbsp sunflower oil or coconut oil
- 100 grams of cranberry’s or 100 grams chopped dates (or both mixed)
Instructions
Preheat your oven to 160 degrees.
Mix al the ingredients for the date granola except the cranberries and dates in a mixing bowl. Then spread the mixture over a baking tray with baking paper.
Bake the date granola at 160 degrees for 16-18 minutes. When you smell the granola it is done and crispy. Halfway the baking time you stir the date granola to make it on all sides well baked.
During cooling off I add the cranberries and date pieces. Stir through and store in an airtight (glass) container.
If you like to see more of my granola recipes check out the link.