Wanneer je als kaasaddict een mail krijgt of je kaas wil reviewen dan zeg je natuurlijk ja! Ik mocht aan de slag met heerlijke Stompetoren kaas en maakte deze knapperige Kaas Taco Schelpen gevuld met oesterzwammen en avocado voor jullie.

Stompetoren kaas

Stompetoren stuurde mij drie soorten kaas op. Links romige komijnekaas, in het midden lekker pittige oude kaas en rechts belegen kaas. De belegen kaas gebruikte ik voor deze kaas schelpen. Wij zijn gek op échte Hollandse kaas en halen kaas dan ook vaak bij de betere kaaswinkels. Helaas wordt Stompetoren kaas niet in mijn woonplaats verkocht anders had het hier wekelijks op tafel gelegen, heerlijk!

Deze kaas dankt zijn naam aan het dorp Stompetoren in Noord-Holland, waar de koeien grazen en de kaas op ambachtelijke en duurzame manier wordt gemaakt van de weidemelk. De kazen zijn echt superromig. Je proeft echt dat het kwaliteitskaas is. Goedkope kaas heeft vaak een nare nasmaak. Met kwaliteitskaas blijft de romigheid van de kaas nog even in je mond hangen, genieten!

Belegen kaas is echt mijn favoriet. De komijnekaas werd gelijk door mijn man meegenomen haha. Dat worden heerlijke broodjes naar werk! De oude kaas is heerlijk om van te snoepen. Kleine blokjes als snack of een beetje oude geraspt over het eten met wat sambal en vers gehakte kruiden. Had ik al gezegd dat wij gek op kaas zijn?

Ben je benieuwd naar meer recepten met deze heerlijke Stompetoren kaas kijk dan even bij de Stompetoren recepten op hun website.

Mijn vegetarische recept voor kaas taco schelpen gevuld met oesterzwammen en avocado maakt ongeveer 10 gevulde kaas taco schelpen, genoeg voor vier personen.

Wat heb je nodig

  • 250-300 gram belegen Stompetoren kaas
  • een oven
  • kaasrasp
  • bakpapier
  • deegroller + 2 stevige potten of kommen waar de deegroller op kan liggen

Voor de vulling

  • 400 gram oesterzwammen
  • 2 rijpe avocado’s
  • 10 blaadjes sla
  • chili vlokken (pul biber)
  • creme fraiche of roomkaas
  • Zeezout
  • Zwarte peper uit de molen
  • Knoflookpoeder
  • Roomboter

Bereiding

Verwarm je oven voor op 200 graden.

Rasp de Stompetoren kaas en maak op bakpapier 2 rondjes van 10 cm doorsnede. De kaas loopt nog iets uit, maak ze dus niet groter.

Doe de kaas in het midden van de oven en bak voor 7 of 8 minuten. Het kan per oven verschillen dus hou je oven in de gaten.

Zie je na 7 minuten het vet flink borrelen op de kaas dan zijn de kaas taco’s al klaar. Haal ze uit de oven en ga nu snel te werk.

De kaas is ontzettend heet dus pak het bakpapier en vouw de kaas taco’s voorzichtig dubbel zodat ze een taco vorm krijgen. Ze koelen in een minuutje al af.

Trek het bakpapier voorzichtig los. Wanneer de kaas makkelijk los komt zijn de taco’s al aan het uitharden. Zo niet, dan nog even vasthouden. Werk je met twee personen dan kun je de volgende kaas taco’s gelijk in de oven schuiven.

Laat de kaas taco’s volledig uitharden op de deegroller. Daarna kunnen ze op een bakpapier blijven liggen voor gebruik. Ze blijven een paar uur knapperig (zonder vulling). Maak alle kaas op, je hebt nu ongeveer 10 kaas taco’s.

Voor de vulling bak je in roomboter op hoog vuur de oesterzwammen aan. Bestrooi royaal met zeezout en zwarte peper en knoflookpoeder. De oesterzwammen zijn in een paar minuten gaar. Het lijkt veel maar ze slinken in de pan. Snijd ondertussen de avocado ook in plakjes of blokjes.

Beleg de Stompetoren kaas taco’s met een blaadje sla, een laagje avocado, wat oesterzwammen, een beetje creme fraiche of roomkaas en bestrooi met chilivlokken. Eet smakelijk!

Pssst….Stompetoren heeft deze en volgende week een winactie lopen op hun Facebookpagina waar je je eigen gewicht in kaas kan winnen!


Cheese Taco Shells with veggy filling

When misses cheese addict here gets a mail to review cheese I say, when can I taste it? I got to cook with delicious Dutch Stompetoren cheese and made these crispy Cheese Taco Shells filled with oyster mushrooms and avocado for you.

Stompetoren cheese

Stompetoren sent me three types of Dutch cheese. On the left creamy cumin cheese, in the middle hearty old cheese and on the right mature cheese. I used the mature cheese for the taco shells.

This these got it’s name by the village of Stompetoren in North-Holland. The cows graze freely and the cheese is sustainable hand-made from the meadow milk. Meadow milk makes the cheese super creamy, your tongue will know this is quality cheese. Cheap cheese often has a weird aftertaste. Quality cheese gives you the linger of creamyness as an aftertaste, so devine!

Mature cheese is my all time fave. My husband took the cumin cheese, that’s his fave for ultimate good work sandwiches. The old cheese is perfect for snacking.

If you are curious to more recipes with the Stompetoren cheese check out their Stompetoren recipes on their website.

I made vegetarian cheese taco shells filled with oyster mushrooms and avocado. The recipe makes about 10 filled cheese taco shells, enough for 4 portions.

What do you need

  • 250-300 grams mature cheese
  • an oven
  • cheese grater
  • baking paper
  • Rolling pin + sturdy pots or bowl to let the rolling pin rest on

For the filling

  • 400 grams of oyster mushrooms
  • 2 ripe avocados
  • 10 leaves of lettuce
  • chili flakes (pul biber)
  • creme fraiche or cream cheese
  • sea salt
  • black pepper from a pepper mill
  • garlic powder
  • butter

Instructions

Preheat your oven to 200 degrees.

Grate the cheese and make two rounds of 10 cm. The cheese will get runny when it melts so don’t make them bigger.

Bake the cheese in the middel of the oven for 7 to 8 minutes. Each oven can vary so keep checking the cheese to prevent overcooking.

If you see the fat bubbling on the melted cheese the cheese taco’s are done. Get them out of the oven and work fast in the next steps.

The baked cheese will be hot so take the baking paper and fold the cheese taco’s carefully to make the taco shape. They will cool in a minute or so.

Gently pull the baking paper from the cheese shells. When the cheese is hardend the taco’s will come loose easy. If not, hold it for a little longer.

If you work with two people let your partner shove the next batch of cheese taco’s in the oven.

Let the taco’s harden completely on the rolling pin. After that, keep them on baking paper untill use. They will stay crispy for a few hours (without filling). Repeat to use all the cheese and make about 10 cheese taco’s.

For the filling bake the oyster mushrooms in a piece of butter on a high fire. Sprinkle them generous with sea salt, black pepper and garlic powder. The oyster mushrooms will cook in a few minutes. It looks a lot of mushrooms but they reduce when heated.

Slice the avocado’s in strips.

Now fill the Stompetoren cheese taco shells with a leave of lettuce, a layer of avocado, some oyster mushrooms, a bit of creme fraiche or cream cheese and sprinkle with chili flakes. Enjoy!

Op dit artikel is een disclaimer van toepassing.