Het is asperge tijd! Wist je dat ik tot nu nog nooit groene asperges had gegeten? Keto eten maakt dat ik mijn smaakgrenzen aan het verleggen ben. Zoveel groenten die je mag eten tijdens keto zaten niet in ons eetpatroon maar smaken wel echt goed. Wil je mijn keto journey volgen? Dat kan via de Lekker halal eten Low Carb & Keto FB groep (Alleen vrouwen).

Low carb eten betekent dat ik per dag ook zo’n 600 gram aan groenten weg knabbel, dan moet het wel smakelijk zijn haha! Dit is een eenpersoons portie. Het lijkt misschien veel maar na het bereiden hou je ongeveer 280 gram aan groene asperges over.

Dit recept is geschikt voor keto en koolhydraatarm eten.

Wat heb je nodig

 • 500 gram groene asperges
 • roomboter
 • 100 gram fetakaas en 30 gram camembert (verander eventueel de verhoudingen naar je eigen smaak)
 • Knoflookpoeder
 • Zeezout
 • Zwarte peper uit de molen
 • Eventueel klontje homemade kruidenboter (recept volgt)

Bereiding

Snijd de onderste houtige stukjes van de groene asperges. Meestal is dat een centimeter of 2-3. Nu hak je de groene asperges in drie stukken. Zo kun je ze makkelijker roerbakken.

Verhit in een koekenpan een flinke klont boter en voeg de groene asperges toe. Bestrooi ze royaal met zeezout, zwarte peper en knoflookpoeder en roerbak ze tot ze gaar zijn. Dit duurt een minuut of tien. Iets langer als je ze nog zachter wil. Ik hou van een beetje bite.

Snijd ondertussen de fetakaas in blokjes en zet de camembert klaar.

Leg de gegaarde asperges op een bord en garneer met de fetakaas en camembert. Strooi eventueel nog wat extra peper over de kaas naar smaak.

Eet smakelijk!


Green asparagus with feta and camembert

This time of the year asparagus are available! Did you know I had never eaten green asparagus? Eating keto makes me change my eating pattern. There are so many veggies you can eat while eating keto that taste so good!

Low carb eating means I eat about 600 grams of veggies a day. So they must be tasty haha. This is meal for one person. The amount of green asparagus seems a lot but after baking you have about 280 grams left.

This recipe is keto and low carb friendly.

What do you need

 • 500 grams of green asparagus
 • Butter
 • 100 grams of feta cheese and 30 grams of camembert (adjust the amounts to your liking)
 • Garlic powder
 • Sea salt
 • Black peper from the pepper mill
 • Optional a bit of home made herb butter (recipe will follow)

Instructions

Cut the lower parts from the green asparagus. They feel like wood and are not eatable. Mostly that’s a cm of 2-3. Now chop the asparagus in pieces to make them easy to stir fry.

Heat in a skillet a chunk of butter and add the green asparagus. Sprinkle generous with sea salt, black pepper and garlic powder. Stir fry untill done, that will take about 10 . minutes. A little bit longer when they are thick or of you want them really soft. I like them with a bite.

In the mean time slice the feta cheese in cubes and set out the camembert.

Place the cooked asparagus on a plate, garnish with the feta cheese and camambert. If you like add more black pepper over the cheese.

Enjoy!