In de categorie snelle koolhydraatarme maaltijden. Ik eet dit als ontbijt of lunch. Voor een warme maaltijd kun je de hoeveelheden wat vergroten. Je kan de boerenkool afwisselen met andere groenten, ik heb variatietips in het recept vermeld.

Wat heb je nodig

  • 6 blokjes boerenkool (diepvries, minimaal 100 gram)
  • eetlepel ghee of roomboter
  • 50 gram vlees of vis in kleine stukjes
  • 2 large eieren
  • Zeezout
  • Zwarte peper
  • 30 gram feta of handje walnoten

Variatietips

  • Boerenkool is te vervangen met spinazie of bloemkoolrijst of broccolirijst
  • Stukjes cherrytomaat of snacktomaatjes smaken hier in heerlijk in.
  • Vervang de feta voor echte Engelse cheddarkaas of Parmezaanse kaas.

Bereiding

Verhit de ghee in een koekenpan en roerbak de boerenkool tot die los is en bijna gaar. Voeg het vlees of vis toe en roerbak tot gaar. Let op, vis heeft een kortere gaartijd.

Wanneer het vlees gaar is voeg je de eieren toe en maak je roerei van het mengsel. Maak het af met zeezout en zwarte peper.

Strooi er op je bord fetakaas op of walnoten.

Eet smakelijk!