Wat is het toch leuk om elke maand een Foodblogswap te mogen koken! Deze maand mocht ik wat lekkers maken van de blog van Lianne, De Zoetekauw. De naam zegt het al, dit is een queen in zoet bakken.

Eigenwijs als ik ben ging ik toch voor een van haar hartige recepten hihi. Haar recept voor Hollandse kaaskoekjes heb ik wat getweaked en er koolhydraatarme crackers van gemaakt. Dat was echt smullen!

Het nigellazaad en sesamzaad geven de crackers een arabisch vleugje en de notige smaken passen perfect bij de hartige kaas. Dit recept is volledig glutenvrij.

Het recept maakt 20-24 crackers afhankelijk van hoe je ze snijd.

Wat heb je nodig

  • 200 gram amandelmeel
  • 40 gram sesamzaad
  • 5 gram habba a sawda (nigellazaad)
  • 100 gram gesmolten grasboter
  • 2 eieren
  • 200 gram belegen, oude of parmezaanse kaas

Bereiding

Verwarm je oven voor op 175 graden.

Meng alle ingrediënten in een kom.

Rol tussen 2 vellen bakpapier de helft van het mengsel uit tot het 2 tot 3 mm dik is. Leg het kaascrackers mengsel op een bakplaat.

Herhaal met de andere helft van het kaascrackers mengsel. Snijd ze crackers in de gewenste vorm voor je ze af gaat bakken. Dan kun je ze na het bakken makkelijk in crackers breken.

Bak de kaascrackers tot ze goudbruin zijn in 15-20 minuten af. Laat ze daarna op een recht oppervlak afkoelen en breek ze in stukken.

Heerlijk met avocado tonijnsalade of sudanese babaganoush. Bewaren doe je in een luchtdichte doos het liefst op een koele plek. In de koelkast worden ze zacht en verliezen ze hun crunch.