Sinds ik een paar zakken Greensweet suikervervangers heb gekocht wordt er hier flink wat keto lekkers gebakken hihi. Koolhydraatarme baksels vullen goed en zijn echt machtig.

Koolhydraatarme boterkoek

Deze luxe koolhydraatarme boterkoek was echt een hit na de lekkere shortbread cookies. De combinatie van amandelmeel en kokos en de rijke smaak van grasboter is echt heerlijk. Je hebt het zo in de oven en het is ook goed in te vriezen zodat je altijd een stukje hebt liggen.

Wat heb je nodig

  • 200 gram grasboter op kamertemperatuur
  • 100 gram amandelmeel
  • 40 gram kokosmeel
  • 50 gram kokos
  • 120 gram Greensweet Brown
  • 2 large eieren, 1 gescheiden
  • optioneel: 1 eetlepel citroen rasp

Bereiding

Zet je oven op 170 graden.

Neem 1 van de eieren en splits deze. Het eiwit gaat in het beslag, het eigeel bewaar je om de koolhydraatarme boterkoek mee te bestrijken.

Meng met een mixer of keukenmachine alle ingrediënten tot een glad beslag.

Vet een bakvorm van 20x20cm in en stort het beslag in de bakvorm. Gebruik een vochtige spatel om het geheel te egaliseren. Trek eventueel met een vork een patroon er in.

Gebruik het eigeel om de koolhydraatarme boterkoek te bestrijken zodat er een mooie korst komt.

Bak de boterkoek in 35-45 minuten goudbruin af.  Daarna laat je hem in de vorm afkoelen voor je de boterkoek kan storten. Merk je dat de boterkoek nog heel zacht is na afkoelen zet hem dan nog tien minuten in de oven om verder te garen.

Eet smakelijk!