Koolhydraatarme snacks maken wordt nog eens een hobby haha. Dit is mijn basisrecept voor heerlijke notenrepen met een vleugje chocola. Je kan zelf spelen met welke noten je gebruikt. Hazelnoten zijn hier ook heerlijk in. Wil je weten welke noten koolhydraatarm zijn klik dan even op de link.

Ik heb siliconen cupcake vormpjes gebruikt om de koolhydraatarme noten repen te vormen in gelijke porties. Je kan ook een bakblik gebruiken en daarna pas snijden maar zo heb je geen snijrestjes.

Mijn recept maakt 14 koolhydraatarme noten repen van 40 gram. De voedingswaarde per stuk: 210 kcal, 18 gram vetten, 3 gram koolhydraten, 5 gram eiwitten.

Wat heb je nodig

Variatietips

  • Elke koolhydraatarme notensoort kun je gebruiken.
  • Gebruik chocola gezoet met stevia wanneer je volledig suikervrije chocola wil gebruiken.
  • De chocola kun je ook vervangen door een andere notensoort.
  • Eet je niet koolhydraatarm dan kun je de suikervrije producten vervangen door 100 gram dadelstroop of honing. Je hebt iets plakkerigs nodig om de karamel te maken.

Bereiding

Zet de oven op 175 graden om voor te verwarmen.

Smelt de boter. Hak alle noten en zaden fijn. Ik heb dit in een kleine hakmachine gedaan. Je kan het ook met de hand doen.

Daarna heb ik de chocola in grove stukjes gehakt met een groot mes.

Meng alle gehakte noten en zaden met de gesmolten boter en Greensweet Brown, kaneel en gember. Als alles goed gemengd is roer je er de Greensweet syrup door. Deze is cruciaal omdat je iets plakkerigs nodig hebt. Samen met de boter geeft dit een een karamel effect maar dan suikervrij.

Vul elk vormpje met 40 gram notenreep mengsel en druk het goed aan met de bolle kant van een theelepel. Herhaal tot je alle vormpjes gevuld hebt.

Bak de koolhydraatarme noten repen in 15 minuten af in de oven. Ze kleuren langs de randjes een klein beetje. Laat ze volledig afkoelen in de vormpjes op een afkoelrek. Daarna kun je ze uit de vormpjes halen en luchtdicht bewaren voor minimaal 2 weken op kamertemperatuur of in de koelkast bij warm weer.

Eet smakelijk!