Koolhydraatarme snacks maken wordt nog eens een hobby haha. Dit is mijn basisrecept voor heerlijke koolhydraatarme notenrepen met een vleugje chocola. Ze zijn echt heerlijk en je hebt zeker niet het idee dat je iets gezonds aan het eten bent. Doordat je geen gebruik maakt van gewone suiker en van pure chocolade valt de hoeveelheid koolhydraten in dit recept ontzettend mee. Je kan zelf spelen met welke noten je gebruikt. Hazelnoten zijn hier ook heerlijk in. Of maak eens een lekkere combinatie van verschillende noten. Wil je weten welke noten koolhydraatarm zijn klik dan even op de link.

Ik heb siliconen cupcake vormpjes gebruikt om de koolhydraatarme noten repen te vormen in gelijke porties. Je kan ook een bakblik gebruiken en daarna pas snijden maar zo heb je geen snijrestjes en ze zien er ook direct leuk uit. Deze koolhydraatarme notenrepen zijn niet zo lekker om in te vriezen. Ze zijn wel goed te bewaren in de koelkast voor een week of twee wanneer je ze luchtdicht verpakt. Je kunt deze koolhydraatarme notenrepen gemakkelijk in je tas gooien voor een honger momentje onderweg.

Wil je dit recept niet koolhydraatarm maken, kijk dan ook even verder bij de tips in dit recept. Daar staat hoe je de Greensweet kunt veranderen in een andere vorm van suiker.

Koolhydraatarme Notenrepen

Madelon
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Tussendoortje
Keuken Wereldkeuken
Porties 14
calorieën 210 kcal

Equipment

 • Oven
 • Mengkom
 • Siliconen bakvormpjes (optioneel)
 • Hakmachine (optioneel)

Ingrediënten
  

 • 100 gram pecan noten
 • 100 gram bruine amandelen
 • 30 gram macadamia noten
 • 60 gram pompoenpitten
 • 40 gram blond lijnzaadmeel
 • 75 gram Hands Off My Chocolate 85% Seriously Dark
 • 30 gram gesmolten roomboter
 • 30 gram Greensweet Brown optioneel
 • 90 gram Greensweet Syrup
 • 1 theelepel kaneel
 • 1/2 theelepel gember
 • 14 siliconen cupcake vormpjes

Instructies
 

 • Zet de oven op 175 graden om voor te verwarmen.
 • Smelt de boter. Hak alle noten en zaden fijn. Ik heb dit in een kleine hakmachine gedaan. Je kan het ook met de hand doen.
 • Daarna heb ik de chocola in grove stukjes gehakt met een groot mes.
 • Meng alle gehakte noten en zaden met de gesmolten boter en Greensweet Brown, kaneel en gember. Als alles goed gemengd is roer je er de Greensweet syrup door. Deze is cruciaal omdat je iets plakkerigs nodig hebt. Samen met de boter geeft dit een een karamel effect maar dan suikervrij.
 • Vul elk vormpje met 40 gram notenreep mengsel en druk het goed aan met de bolle kant van een theelepel. Herhaal tot je alle vormpjes gevuld hebt.
 • Bak de koolhydraatarme noten repen in 15 minuten af in de oven. Ze kleuren langs de randjes een klein beetje. Laat ze volledig afkoelen in de vormpjes op een afkoelrek. Daarna kun je ze uit de vormpjes halen en luchtdicht bewaren voor minimaal 2 weken op kamertemperatuur of in de koelkast bij warm weer.

Notities

 • Elke koolhydraatarme notensoort kun je gebruiken.
 • Gebruik chocola gezoet met stevia wanneer je volledig suikervrije chocola wil gebruiken.
 • De chocola kun je ook vervangen door een andere notensoort.
 • Eet je niet koolhydraatarm dan kun je de suikervrije producten vervangen door 100 gram dadelstroop of honing. Je hebt iets plakkerigs nodig om de karamel te maken.
Trefwoord Koolhydraatarm, Noten, Notenrepen