Lekkere groenten in een kwartier klaar, dat moet kunnen dacht ik zo. Pak je lievelingswok en aan de slag! Op de foto’s zie je de dubbele hoeveelheid van dit recept voor sperziebonen in knoflookboter maar dan met een frisse twist!

Wat heb je nodig

  • 400 gram sperziebonen in stukjes
  • 50 gram grasboter
  • 3 grote tenen knoflook
  • 1/2 theelepel piment
  • 2 theelepels cayennepeper
  • zeezout
  • 1/4 biologische citroen
  • bosje koriander of peterselie
  • Wok

Bereiding

Pel de knoflook en snijd ze in dunne plakjes. Verhit de boter in de wok en roerbak de knoflook voor een paar minuten tot deze licht begint te verkleuren. Zet je vuur niet te hoog anders verbrand de boter.

Doe de sperziebonen erbij. Breng op smaak met de piment, cayennepeper en zeezout naar smaak. Snijd het stuk citroen in plakjes en doe het bij de sperziebonen.

Wok op hoog vuur tot de sperziebonen beetgaar zijn (een paar minuten). Zet het vuur uit.

Hak een bosje verse kruiden fijn na het goed gewassen te hebben. Meng door de sperziebonen en proef of je genoeg zeezout hebt toegevoegd.

De sperziebonen met knoflookboter zijn heerlijk met gegrilde kippenbout uit de oven.

Eet smakelijk!