Wanneer ik zin heb ik zoet maak ik keto lekkers. Dit weekend had ik zin in brownies. Die heb ik echt al jaren niet gemaakt dus ik was heel benieuwd hoe de keto versie zou smaken.

De keto brownies zijn lekker moist van binnen en een beetje crisp aan de buitenkant, helemaal perfect. Let op de baktijd, ze zijn echt een beetje fudge van binnen als je de kortste tijd aanhoudt en dat is echt heerlijk.

Ik gebruik bewust geen kokosmeel in dit recept omdat ik geen zin had in de kokossmaak. Hou je van kokos dan kun je nog een handje kokosrasp aan het beslag toevoegen.

Dit recept maakt 9 stukken keto brownies. Het zijn perfecte vetbommetjes wanneer je dat nodig hebt. Maak je mijn fatbombs wel eens dan kun je deze ook aan je lijstje toevoegen.

Voedingswaarde per stukje: 3,18 gr koolhydraten, 21,63 gram vetten, 7,02 gram eiwit. Gebruik je andere merken dan ik dan zal je voedingswaarde per stukje anders zijn.

Wat heb je nodig

 • 140 gram grasboter
 • 90 gram cacao (Blooker)
 • 120 gram ‘poedersuiker’ + 1 eetlepel voor garnering (Greensweet Stevia icing)
 • 20 druppels Greensweet Stevia Vanille
 • 1/2 theelepel zeezout
 • 2 large eieren
 • 75 gram (fijn) amandelmeel
 • Bakvorm van 20×20 cm

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Neem een kleine (steel)pan en smelt op een laag vuurtje de grasboter. Voeg de cacao, zeezout en Greensweet Stevia ‘poedersuiker’ en Stevia vanille druppels toe en roer goed door met een garde tot je een glad beslag hebt. Het lijkt misschien veel maar met deze hoeveelheid cacao wil je geen bittere cacaosmaak. Ik gebruik bewust de ‘poedersuiker’ versie om een fudge structuur te krijgen.

Zet je vuur uit en laat het keto brownie beslag eventjes een paar minuten afkoelen.

Nu gaan de eieren er een voor een door. Maak er met je garde weer een glad beslag van en doe daarna het fijne amandelmeel erbij.

Stort het beslag in je bakvorm, gebruik een pannenlikker om al het beslag te kunnen gebruiken.

Nu het bakken. Van binnen mogen de keto brownies moist blijven. Dus niet te lang bakken. Houdt 15 minuten aan voor fudge brownies en 18 minuten voor een meer cake achtige structuur. Hou er rekening mee dat de keto brownies ook nog door garen tijdens het afkoelen.

Laat afkoelen op een afkoelrek en strooi daarna nog wat ‘poedersuiker’ bovenop je keto brownies als garnering.

Eet smakelijk!

12 Comments
 1. Hallo Madelon,

  Ik heb net je zadenbrood gemaakt, echt superlekker! Ga het morgen laten proeven aan mijn zusje, ik denk dat zij ook erg enthousiast is.

  Dankjewel voor het recept!

 2. Dank je wel voor je reactie!! Weet je misschien hoeveel extra erythritol ik dan moet toevoegen? Vindt de hoeveelheid zoetstoffen bepalen nog heel lastig. Heb wel de Erythritol en poeder van Green sweet.

 3. Hoi hoi, grasboter is toch echt van koeiemelk gemaakt en dit recept is dus helaas niet vrij van koemelk. Hoewel het er wel boven staat. Ik ben op zoek naar koolhydraatarme recepten die geen zuivel bevatten, omdat ik niet tegen de eiwitten kan van zuivel.

Leave a Reply

Your email address will not be published.