Wanneer ik zin heb ik zoet maak ik keto lekkers. Dit weekend had ik zin in brownies. Die heb ik echt al jaren niet gemaakt dus ik was heel benieuwd hoe de keto versie zou smaken.

De keto brownies zijn lekker moist van binnen en een beetje crisp aan de buitenkant, helemaal perfect. Let op de baktijd, ze zijn echt een beetje fudge van binnen als je de kortste tijd aanhoudt en dat is echt heerlijk.

Ik gebruik bewust geen kokosmeel in dit recept omdat ik geen zin had in de kokossmaak. Hou je van kokos dan kun je nog een handje kokosrasp aan het beslag toevoegen.

Dit recept maakt 9 stukken keto brownies. Het zijn perfecte vetbommetjes wanneer je dat nodig hebt. Maak je mijn fatbombs wel eens dan kun je deze ook aan je lijstje toevoegen.

Voedingswaarde per stukje: 3,18 gr koolhydraten, 21,63 gram vetten, 7,02 gram eiwit. Gebruik je andere merken dan ik dan zal je voedingswaarde per stukje anders zijn.

Keto Brownies

Madelon
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Gang Zoet
Keuken Wereldkeuken

Equipment

  • Oven
  • Bakvorm van 20×20 cm

Ingrediënten
  

  • 140 gram grasboter
  • 90 gram cacao Blooker
  • 120 gram ‘poedersuiker’ + 1 eetlepel voor garnering Greensweet Stevia icing
  • 20 druppels Greensweet Stevia Vanille
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 2 large eieren
  • 75 gram fijn amandelmeel

Instructies
 

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Neem een kleine (steel)pan en smelt op een laag vuurtje de grasboter. Voeg de cacao, zeezout en Greensweet Stevia ‘poedersuiker’ en Stevia vanille druppels toe en roer goed door met een garde tot je een glad beslag hebt. Het lijkt misschien veel maar met deze hoeveelheid cacao wil je geen bittere cacaosmaak. Ik gebruik bewust de ‘poedersuiker’ versie om een fudge structuur te krijgen.
  • Zet je vuur uit en laat het keto brownie beslag eventjes een paar minuten afkoelen.
  • Nu gaan de eieren er een voor een door. Maak er met je garde weer een glad beslag van en doe daarna het fijne amandelmeel erbij.
  • Stort het beslag in je bakvorm, gebruik een pannenlikker om al het beslag te kunnen gebruiken.
  • Nu het bakken. Van binnen mogen de keto brownies moist blijven. Dus niet te lang bakken. Houdt 15 minuten aan voor fudge brownies en 18 minuten voor een meer cake achtige structuur. Hou er rekening mee dat de keto brownies ook nog door garen tijdens het afkoelen.
  • Laat afkoelen op een afkoelrek en strooi daarna nog wat ‘poedersuiker’ bovenop je keto brownies als garnering.
Trefwoord Brownies, Chocolade, Zoet