Voor de Foodblogswap van februari mocht ik koken van de heerlijke blog van Arieta: Cookingdom.nl! Het was moeilijk kiezen, uiteindelijk heb ik maar een selectie gemaakt van een paar heerlijke recepten en er willekeurig een gekozen. De clafoutis die zij met blauwe bessen maakte was de winnaar. Uiteraard heb ik er een koolhydraatarme versie van gemaakt.

Frambozen had ik al in huis omdat ik van de week al frambozen muffins had gebakken dus heb die gebruikt in plaats van blauwe bessen. Met fruitcake als een clafoutis kun je elke fruitsoort gebruiken die je lekker vindt. Een mix van frambozen, bramen en blauwe bessen lijkt mij ook echt heerlijk.

Ik heb een kleinere versie gemaakt met een ovenschaaltje van 12 centimeter doorsnede. Deze schaaltjes kun je bij Ikea kopen als voorraadbakjes, ze mogen ook de oven in.

Mijn recept voor frambozen clafoutis maakt twee porties. Ik lepel het schaaltje gewoon leeg maar wil je de frambozen clafoutis eruit halen gebruik dan even een vel bakpapier in het schaaltje.

Voedingswaarden per portie:

 • 306 kcal
 • 5,2 gram koolhydraten
 • 9,5 gram eiwitten
 • 31,7 gram vetten

Wat heb je nodig

 • 125 gram frambozen
 • 25 gram gesmolten grasboter
 • 20 gram Greensweet Brown
 • 1 large ei
 • 50 gram creme fraiche
 • 40 gram amandelmeel
 • snuf zeezout

Bereiding

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Leg de frambozen op de bodem van de ovenschaal.

Weeg de overige ingredienten af.

Meng in een ander schaaltje de overige ingrediënten tot een glad mengsel.

Giet het beslag over de frambozen en tik even tegen het schaaltje zodat het beslag zich goed verspreid.

Nu mag de frambozen clafoutis de oven in voor 35 minuten of tot hij goudbruin is. De binnenkant mag een beetje zacht blijven.

Even laten afkoelen en smullen maar. Eet smakelijk!