Zo dat was me even een hittegolf! Heerlijk de warmte maar uitgebreid koken is er hier dan niet bij. De Airfryer ging veel aan en ik maakte veel goed vullende salades. Deze koolrabi salade met hennep is er een van. Snel klaar en vult als een trein. Ook kreeg ik regelmatig de vraag of ik meer recepten zonder zuivel wilde plaatsen dus dit recept is vegetarisch, zuivelvrij, glutenvrij, koolhydraatarm en paleo!

Koolrabi salade

Koolrabi kun je rauw eten en is met dit warme weer een lekker frisse groente. Hij smaakt vrij neutraal dus je kan voor deze koolrabi salade lekker wat smaakmakers erbij doen.

De hazelnoten kun je eventueel even roosteren als je dat lekker vindt. Samen met het hennepzaad geeft het een lekkere crunch aan de salade.

Het recept maakt 2 porties koolrabi salade, op de foto zie je de hoeveelheid van 2 porties samen. Het is een makkelijk bijgerecht en bevat aardig wat plantaardige eiwitten.

Voedingswaarde per portie

  • 20,7 gram vetten
  • 10,4 gram eiwitten
  • 6,2 gram koolhydraten
  • 265 kcal

Wat heb je nodig

  • 1 koolrabi (ongeveer 250 gram na schillen)
  • 30 gram grof gehakte hazelnoten
  • 20 gram gepeld hennepzaad
  • 20 gram tahin (sesampasta)
  • 1/2 theelepel zeezout
  • 1/2 theelepel chilivlokken
  • 1 eetlepel appelazijn
  • 1/2 theelepel zwarte peper
  • 1 teen geperste knoflook

Bereiding

Schil de koolrabi en schaaf in dunne plakjes. Neem een mengkom en doe de rest van de ingrediënten erbij. Roer alles goed door zodat de smaken goed mengen.

Eet je alleen dan kun je de tweede portie in een luchtdicht bakje in de koelkast bewaren voor de volgende dag.

Ik at de koolrabi salade samen met kipvleugels uit de Airfryer.

Eet smakelijk!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.