Heerlijk was deze keto marmercake! Ik maakte hem voor een vriendinnen meeting. De dames en kids die niet keto aten vonden ook deze suikerloze keto marmercake echt superlekker.

Voedingswaarde Keto marmercake

Ik sneed 14 plakken van de keto marmercake. Dan is de voedingswaarde per plak:

  • 3,8 gram kh
  • 6,7 gram eiwit
  • 16 gram vet
  • 188 kcal

Wat heb je nodig

  • 240 gram fijn amandelmeel verdeeld in 2x 120 gram (macaron kwaliteit)
  • 80 gram Greensweet Sweet (kristal)
  • 2 dopjes vanille extract op waterbasis
  • 5 large eieren
  • snuf zeezout
  • 80 gram gesmolten grasboter
  • 1 volle eetlepel Blooker cacao
  • optioneel: 10 gram Greensweet Sweet Choco (kristal)

Variatietips

  • De roomboter is te vervangen met kokosolie of slagroom.
  • Wanneer je de cacao weglaten dan heb je een heerlijke keto vanillecake.

Bereiding Keto marmercake

Laat je oven voorverwarmen op 180 graden onder- en bovenwarmte.

Splits de eieren. De snuf zeezout gaat bij de eiwitten en klop ze stijf. Ik deed dat met de Magimix keukenmachine.

Klop de eigelen even luchtig met een garde met het vanille extract en de Greensweet sweet kristal. Daarna gaat er 120 gram fijn amandelmeel bij wat je even door roert.

Spatel het opgeklopte eiwit beetje voor beetje door de eigeelmix. Daarna roer je de andere 120 gram fijn amandelmeel door het beslag.

Als laatste gaat de gesmolten roomboter in het beslag. Even doorroeren. Verdeel het beslag in 2 delen. Voeg het cacaopoeder toe aan de helft van het beslag met eventueel de Greensweet Sweet Choco en roer door.

Leg een vel bakpapier in je bakblik. Mijn bakblik is 30 cm. Doe de twee kleuren beslag om en om in het bakblik zodat je een gemarmerd patroon krijgt. Koetjescake noemen we het ook wel haha.

Bak de keto marmercake nu in 35 minuten af in je voorverwarmde oven.

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.