Soms heb je wel eens eens een gelegenheid waar je iets lekkers voor op tafel wilt zetten. Wanneer je keto eet denken veel mensen dat dit een probleem is, maar ook dan kun je bijzonder lekkere zoete dingen op tafel zetten. Deze keto marmercake is daar het perfecte voorbeeld van. Lekker van smaak, en gemakkelijk om te maken.

Mocht je geen keukenmachine hebben zoals die ik gebruik op de foto’s in dit recept, no worries. Je kunt dit ook prima met een handmixer maken of zelfs met een garde als je zin hebt in een goede arm training. ;)

Keto marmercake

Je gebruikt voor dit recept natuurlijk geen gewone suikers. Door de juiste suikervervangers te kiezen kun je dit echt heerlijk bakken. Deze keto marmercake bakte ik voor een gezellige vriendinnen meeting. Alle vriendinnen die aanwezig waren aten niet keto, maar iedereen was lovend. Ook de kleintjes hebben er van gesmuld. De cake ziet er ook mooi uit door de combinatie van chocolade en vanille cake. Ook dit is gemakkelijk om te maken.

Als je je cake nog verder wilt upgraden kun je nadat je de cake in de vorm hebt geschept nog voorzichtig met een vork of een saté prikker een paar keer door het beslag heen gaan zodat je echt dat gemêleerde marmer effect hebt. Dat ziet er heel erg mooi uit wanneer je de cake aansnijd.

Let goed op bij het door spatelen van de eiwitten. Dit moet je echt doen doormiddel van voorzichtig met de spatel het beslag een soort van om te vouwen. Ga je roeren dan verliest het zijn luchtigheid en heb je alle moeite van het opkloppen van de eiwitten voor niks gedaan. Dat is zonde van je werk.

Ik gebruik Greensweet stevia om deze cake te zoeten. Ben je benieuwd naar meer informatie over de producten en naar mijn kortingscode, dan kun je mijn review hier lezen.

Keto Marmercake

Madelon
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Gang Gebak
Keuken Wereldkeuken
Porties 14
calorieën 188 kcal

Equipment

 • Oven
 • Mengkom
 • Mixer of keukenmachine
 • Bakpapier
 • Bakvorm
 • Spatel

Ingrediënten
  

 • 240 gram fijn amandelmeel verdeeld in 2x 120 gram macaron kwaliteit
 • 80 gram Greensweet Sweet kristal
 • 2 dopjes vanille extract op waterbasis
 • 5 eieren large
 • snuf fijn keltisch zeezout
 • 80 gram gesmolten grasboter
 • 1 eetlepel Blooker cacao
 • optioneel: 10 gram Greensweet Sweet Choco kristal

Instructies
 

 • Laat je oven voorverwarmen op 180 graden onder- en bovenwarmte.
 • Splits de eieren. De snuf zeezout gaat bij de eiwitten en klop ze stijf. Ik deed dat met de Magimix keukenmachine.
 • Klop de eigelen even luchtig met een garde met het vanille extract en de Greensweet sweet kristal. Daarna gaat er 120 gram fijn amandelmeel bij wat je even door roert.
 • Spatel het opgeklopte eiwit beetje voor beetje door de eigeelmix. Daarna roer je de andere 120 gram fijn amandelmeel door het beslag.
 • Als laatste gaat de gesmolten roomboter in het beslag. Even doorroeren. Verdeel het beslag in 2 delen. Voeg het cacaopoeder toe aan de helft van het beslag met eventueel de Greensweet Sweet Choco en roer door.
 • Leg een vel bakpapier in je bakblik. Mijn bakblik is 30 cm. Doe de twee kleuren beslag om en om in het bakblik zodat je een gemarmerd patroon krijgt. Koetjescake noemen we het ook wel haha.
 • Bak de keto marmercake nu in 35 minuten af in je voorverwarmde oven.

Notities

 • De roomboter is te vervangen met kokosolie of slagroom.
 • Wanneer je de cacao weglaten dan heb je een heerlijke keto vanillecake.
Trefwoord Keto, Keto cake, Koolhydraatarm