Voor Eid ul Adha wilde ik deze keer goed voorbereid zijn. De Keto marmercake die ik van de week maakte viel goed in de smaak. Dus maakte ik er ook een keto fruit cake variant van. Zowel qua structuur als smaak is dit gewoon een heerlijke cake die ook in de smaak valt bij de niet ketogeen etende familie!

De cake is erg simpel om te maken en geeft echt een luxe cake resultaat.

Voedingswaarde

Ik heb 14 plakken gesneden van de keto fruit cake. Dat geeft per plakje deze voedingswaarden:

  • 12,9 gram vetten
  • 4,4 gram koolhydraten
  • 6,6 gram eiwit
  • 159 kcal

Wat heb je nodig

  • 240 gram fijn(!) amandelmeel verdeeld in 2x 120 gram (macaron kwaliteit)
  • 80 gram Greensweet Sweet (kristal)
  • 2 dopjes vanille extract op waterbasis
  • 5 large eieren
  • snuf zeezout
  • 80 gram slagroom 35% vet
  • 50 gram verse frambozen + extra
  • 50 gram verse blauwe bessen + extra

Tips & trucs

  • Wil je de keto fruit cake zuivelvrij maken gebruik dan kokosolie in plaats van de slagroom. Weglaten is ook mogelijk maar de cake wordt dan minder smeuïg.
  • Een andere soort erythritol gebruiken kan uiteraard. Zorg dan dat je een versie gebruikt die net zo sterk is als suiker.
  • Om fijn amandelmeel te krijgen maal je in een keukenmachine normaal amandelmeel fijner of koop macaron kwaliteit. De cake smaakt niet slechter met normaal amandelmeel, maar heeft dan een grovere structuur.
  • Voeg een eetlepel geraspte citroenschil toe voor een wow effect.

Bereiding keto fruit cake

Verwarm je oven voor op 180 graden.

Splits de eieren. De snuf zeezout gaat bij de eiwitten en klop ze stijf. Ik deed dat met de Magimix keukenmachine. 

Klop de eigelen even luchtig met een garde met het vanille extract en de Greensweet sweet kristal. Daarna gaat er 120 gram fijn amandelmeel bij wat je even door roert. 

Spatel het opgeklopte eiwit beetje voor beetje door de eigeelmix. Daarna roer je de andere 120 gram fijn amandelmeel door het beslag.

Nu gaat de slagroom in het beslag. Voorzichtig doorroeren.

Spatel de frambozen en blauwe bessen rustig door het beslag.

Stort het beslag in een bakblik wat je hebt bedekt met bakpapier. Versier met wat extra keto fruit.

Bak de keto fruit cake nu in 35 minuten af in je voorverwarmde oven.

Snijd in 14 plakken en vries in porties in. Buiten de koelkast blijft de cake een dag of 3 goed bewaard in een luchtdichte doos. Invriezen heeft de voorkeur om de keto fruit cake zo vers mogelijk te houden.

Eet smakelijk!

No Comments Yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.