Voor Eid ul Adha wilde ik deze keer goed voorbereid zijn. De Keto marmercake die ik van de week maakte viel goed in de smaak. Dus maakte ik er ook een keto fruit cake variant van. Zowel qua structuur als smaak is dit gewoon een heerlijke cake die ook in de smaak valt bij de niet ketogeen etende familie! Dat is voor feestdagen zoals Eid ul Adha en andere momenten toch wel prettig. Want wie wil er nou dubbelop in de keuken staan tijdens deze drukke dagen.

Keto fruit cake

De cake is erg simpel om te maken en geeft echt een luxe cake resultaat. Mijn man en kind zijn gek op dit soort lekkere baksels. Zelf ben ik meer team hartig, maar voor een cake met een luxe smaak en look maak ik graag af en toe een uitzondering. Deze cake voldoet aan deze eisen.

Ik heb de cake nu gemaakt met frambozen en blauwe bessen, maar ik kan me indenken dat deze cake ook heel erg lekker kan zijn met ander keto rood fruit zoals bijvoorbeeld bramen. Let dan wel op dat de voedingswaarden iets kunnen veranderen. Mocht je benieuwd zijn naar de voedingswaarden van specifiek deze cake, dan vind je deze onderaan het recept.

Meer zoete baksels

Ben je voor een gelegenheid nog opzoek naar andere lekkere (keto) baksels, kijk dan vooral eens in mijn zoete categorie. Ik probeer zo veel mogelijk geschikte keto en koolhydraatarme recepten te verzamelen zodat bijzondere gelegenheden ondanks ketogeen eten een feestje worden. Mocht je hier nog nieuwe suggesties voor hebben, stuur die dan vooral naar mijn inbox. Omdat zoet eten niet mijn voorkeur heeft, vind ik het een uitdaging een gewoon recept om te bouwen naar iets lekkers wat geschikt is voor keto of koolhydraatarm.

Keto Fruit Cake

Een makkelijk recept voor een fruitige luxe keto cake
5 van 1 stem
Afdrukken Pin Laat een reactie achter
Voorbereidingstijd15 minuten
Bereidingstijd35 minuten
Gebak
Wereldkeuken
Keto, Koolhydraatarm, Zoet
14
Madelon

Keukentools

  • Oven
  • Keukenmachine of mixer
  • Bakblik
  • Bakpapier
  • Mengkom
  • Spatel

Ingrediënten

  • 240 gram fijn amandelmeel, verdeeld in 2x 120 gram (macaron kwaliteit)
  • 80 gram Greensweet Sweet, kristal
  • 2 dopjes vanille extract op waterbasis
  • 5 large eieren
  • snuf fijn keltisch zeezout
  • 80 gram slagroom, 35% vet
  • t50 gram verse frambozen + extra
  • 50 gram verse blauwe bessen + extra

Tips

  • Wil je de keto fruit cake zuivelvrij maken gebruik dan kokosolie in plaats van de slagroom. Weglaten is ook mogelijk maar de cake wordt dan minder smeuïg.
  • Een andere soort erythritol gebruiken kan uiteraard. Zorg dan dat je een versie gebruikt die net zo sterk is als suiker.
  • Om fijn amandelmeel te krijgen maal je in een keukenmachine normaal amandelmeel fijner of koop macaron kwaliteit. De cake smaakt niet slechter met normaal amandelmeel, maar heeft dan een grovere structuur.
  • Voeg een eetlepel geraspte citroenschil toe voor een wow effect.

Bereiding

  • Verwarm je oven voor op 180 graden.
  • Splits de eieren. De snuf zeezout gaat bij de eiwitten en klop ze stijf. Ik deed dat met de Magimix keukenmachine. 
  • Klop de eigelen even luchtig met een garde met het vanille extract en de Greensweet sweet kristal. Daarna gaat er 120 gram fijn amandelmeel bij wat je even door roert. 
  • Spatel het opgeklopte eiwit beetje voor beetje door de eigeelmix. Daarna roer je de andere 120 gram fijn amandelmeel door het beslag.
  • Nu gaat de slagroom in het beslag. Voorzichtig doorroeren.
  • Spatel de frambozen en blauwe bessen rustig door het beslag.
  • Stort het beslag in een bakblik wat je hebt bedekt met bakpapier. Versier met wat extra keto fruit.
  • Bak de keto fruit cake nu in 35 minuten af in je voorverwarmde oven.
  • Snijd in 14 plakken en geniet

Voedingswaarden

Kcal: 159 kcal | Koolhydraten: 4.4 g | Eiwitten: 6.6 g | Vetten: 12.9 g
Share the love! Heb jij dit recept geprobeerd?Tag Waymadi op je social media met @Waymadi of #Waymadifood!