Wist je dat zoete ketjap voor het grootste gedeelte uit suiker bestaat? Normale ketjap past daarom niet in een koolhydraatarm of ketogeen eetpatroon. Maar, je kan ketjap heel makkelijk koolhydraatarm maken met de Brown van Greensweet Stevia.

In de Aziatische keuken is het ‘zoetje’ in een gerecht vaak net even de finishing touch die de smaak completeert. Van palmsuiker tot zoete ketjap, er zijn suikervrije genoeg alternatieven voor.

Meestal heb ik altijd wel een of twee grote bakken vol champignons in de koelkast staan. Champignons zijn snel klaar, en vooral makkelijk klaar te maken. Daarom vind ik ze handig om standaard in huis te hebben. Lekker budgetproof ook!

Champignons zijn superlekker wanneer je ze op hoog vuur opbakt. Je moet ze wel goed kruiden want champignons hebben van zichzelf weinig smaak. De rubberachtige structuur verdwijnt dan ook en ze krijgen een lekker tikje van de hete wokpan mee. Sinds kort heb ik een gezonde wokpan, vrij van teflon en ik vind hem geweldig! Dankzij de plantaardige antiaanbaklaag bakt letterlijk niets aan en ben ik blij dat ik weer een gifvrije pan aan de collectie heb kunnen toevoegen.

Koolhydraatarme ketjap champignons

Vroeger maakte ik vaak gerechten met ketjap, zowel voor de smaak als het sticky effect. De koolhydraatarme ketjap versie is niet super sticky maar geeft wel een lekker sausje. Heerlijk met vis of vlees. Ik ben echt gek op sashimi en hou ervan om die met allerlei groenten te combineren. Hou je niet van sashimi dan kun je ook kiezen voor gebakken zalm of een andere vissoort.

Het geheim om zo laag in koolhydraten te komen is om Japanse sojasaus (Kikkoman bijvoorbeeld), tamari of coconut aminos (vrij van soja, gemaakt van kokos) te gebruiken. Hou je van pittig dan is wat gesneden groene of rode peper heerlijk door de koolhydraatarme ketjap champignons.

Koolhydraatarme Ketjap Champignons

Madelon
Simpel recept voor koolhydraatarme ketjap. Suikervrije ketjap maak je zelf! Heerlijk met groenten.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Groente
Keuken Aziatisch
Porties 4 porties
calorieën 120 kcal

Equipment

 • Wokpan

Ingrediënten
  

 • 800 gram champignons
 • 4 eetlepels sesamolie of olijfolie
 • 4 grote tenen knoflook
 • 6 eetlepels Coconut Aminos of Japanse sojasaus
 • 2 volle eetlepels Greensweet Stevia Brown
 • 1 bosje verse koriander

Instructies
 

 • Snijd de champignons in kwarten.
 • Wok ze op hoog vuur in de sesamolie met knoflook tot ze slinken en lekker aanbakken.
 • Voeg de sojasaus en de Brown toe en blijf op hoog vuur wokken tot al het vocht van de champignons is verdampt. Je krijgt zo een lekker #koolhydraatarm sausje.
 • Garneren met een handje fijngehakte koriander.
Trefwoord Keto, Koolhydraatarm, suikervrije ketjap