Mijn pompoen pannenkoekjes en bananen pannenkoekjes kennen jullie natuurlijk al. Ik wilde eens wat anders uitproberen voor mijn kleuter en ging op zoek naar pannenkoek recepten met havermout.

Op Allinmam.com kwam ik een recept voor havermout pannenkoeken met honing tegen waar ik mijn eigen versie van maakte. Het recept maakt 6 havermout pannenkoekjes.

Wat heb je nodig

  • 100 ml (geiten)melk of cashew notenmelk
  • 75 gram havermout of 50 gram havermout en 25 gram speltvlokken
  • 2 eieren of een grote banaan
  • 1/4 theelepel kaneel
  • 1/2 theelepel zeezout
  • klontje roomboter om te bakken
  • 1/2 eetlepel honing

Optioneel

  • Voeg zaadjes toe aan je beslag na het gladpureren. Denk aan lijnzaad, chiazaad, of psyliumvlokken.
  • Vers fruit als garnering is heerlijk. Denk aan frambozen, aardbeien, banaan, mango, kaki en zelfs avocado smaakt hier heerlijk bij.
  • Dit recept is vrij van gluten en koemelk, maak het recept lactosevrij door plantaardige melk of notenmelk te gebruiken.
  • Vervang de honing door dadelstroop of granaatappelsiroop.

Bereiding havermout pannenkoekjes

Pak een blender en doe daar alle ingrediënten in behalve de honing. Laat alles goed fijn worden in de blender. Je kan ook een staafmixer gebruiken.

Daarna laat je het havermout beslag even staan voor een minuut of tien in een kommetje. Omdat je havermout gebruikt heeft deze even tijd nodig om het vocht op te nemen. Je krijgt zo een lekker dik beslag.

Ik gebruik een grote soeplepel om het beslag af te meten, je krijgt dan exact zes havermout pannenkoekjes.

Bak de havermout pannenkoekjes in een klontje roomboter. Daarna garneer je met fruit naar keuze. Ik had heerlijk frambozen liggen.

Drizzle een halve eetlepel honing over de pannenkoekjes en het fruit. De honing doe ik niet in het beslag van de havermout pannenkoekjes om de goede stoffen in de honing te behouden. Je kan natuurlijk ook poedersuiker pakken, maar honing is een gezondere keuze. Ook heel lekker in plaats van honing is dadelstroop of granaatappelsiroop.

Eet smakelijk!


Oatmeal pancakes with fruit and honey

My pumpkin pancakes and banana pancakes are a must make, but you should already know that. I wanted to try something different for my toddler and went on a search for pancake recipes with oatmeal.

I found a recipe on Allinmam.com for oatmeal pancakes with honey and made my own version. This recipe makes 6 oatmeal pancakes.

What do you need

  • 100 ml (goat)milk or cashew nutmilk
  • 75 grams of oatmeal or 50 grams of oatmeal and 25 grams of spelt flakes
  • 2 eggs or a big banana
  • 1/4 teaspoon cinnamon
  • 1/2 teaspoon sea salt
  • a bit of butter
  • 1/2 tablespoon raw honey

Optional

  • Add some seeds to the batter after blending it. Flax seed, chia seed, or psylium flakes for example.
  • Fresh fruit makes a delishes garnish. Raspberry’s, strawberry’s, banana, mango, kaki, avocado or lychees are delished!
  • This recipe is free from gluten and cow milk. Make the recupe free from lactose by using plant based milk or nutmilk.
  • Replace the honey with date sirup or pomegranate sirup.

Preparation oatmeal pancakes

Take a blender and add all the ingrediënts except for the honey. Blend it finely and let it set for a few minutes in a bowl.

Because of the oatmeal, the batter needs a few minutes to thicken.

I use a big soup spoon to measure the batter so that you have six oatmeal pancakes.

Bake the oatmeal pancakes in a bit of butter. Garnish them with fruit of your choice. I had a box of raspberry’s I used.

Drizzle the honey over the oatmeal pancakes and the fruit. I don’t use the honey in the batter because the heating will kill all the good nutritions which the honey contains.

Ofcourse you can switch the honey with powdered sugar, but the honey is delishes and a healthier choice. Also very lovely to combine in stead of the honey are date sirup or pomegranate sirup.