Tijdens de eerste weken koolhydraatarm eten miste ik iets krokants. Je weet wel. Dat gevoel van kunnen knagen op een krokant stokbroodje. Dit noors platbrood heeft zoveel structuur dat ik het een fijne afwisseling vond met mijn lijnzaadcrackers.

Noors platbrood is ook een echte gezonde vetten booster dus perfect voor tijdens ketose. Ik heb het vaak gebruikt om aan voldoende gezonde vetten te komen voor ik daar mijn balans in vond.

Ook een groot pluspunt, noors platbrood is in een half uur klaar om in stukken te snijden en in porties in je vriezer te schuiven. Ideaal!

Noors platbrood

Madelon
Noors platbrood is koolhydraatarm 'brood', lekker crunchy en cheesy! Dun uitgesmeerd een cracker, dikker lekker platbrood.
5 van 1 stem
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Gang Brood
Keuken Ketogeen & Koolhydraatarm
Porties 12 stukken
calorieën 189 kcal

Equipment

  • Oven en bakplaat
  • Mengkom en spatel
  • Bakpapier

Ingrediënten
  

  • 150 gram belegen, oude of Engelse cheddar kaas geraspt
  • 50 gram naturel roomkaas
  • 70 gram lijnzaad
  • 50 gram sesamzaad
  • 70 gram zonnebloempitten
  • 50 gram pompoenpitten
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 3 eieren medium of large

Instructies
 

  • Zet je oven alvast op 200 graden.
  • Meng ondertussen alle ingrediënten.
  • Leg een vel bakpapier op je bakplaat.
  • Gebruik een spatel om de massa te verdelen. Tijdens het bakken zal de dikte verdubbelen.
  • Bak het Noors Platbrood in ongeveer 15 minuten onder- en bovenwarmte goudbruin en krokant.
  • Snijdt het Noors Platbrood in 12 stukken en laat het afkoelen.

Notities

Even opwarmen of toasten is lekker.
Trefwoord Keto, Koolhydraatarm